SIBEX Cursul futures al euro, afectat de criza din Grecia

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2015

La Sibex, senzaţia din prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii a fost că participanţii sunt dispuşi să încheie mai multe contracte faţă de ceea ce a oferit piaţa săptămâna trecută. Conform datelor de la ora 17.30 se consemnau deja 40 de contracte iar valoarea tranzacţiilor era de peste 500.000 lei. Numărul produselor tranzacţionate era însă foarte redus: doar două.

Perechea euro/dolar era produsul care înregistra cel mai bun rezultat după şapte ore şi jumătate de la deschidere, totalizând 31 de contracte pe scadenţa septembrie. Preţul futures al euro se situa la 1,1108 dolari, pierzând aproape 1%, în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1) cifrată la 1,1215 dolari. În raport cu închiderea de vinerea trecută, deprecierea monedei comune era de 0,86%. Cursul euro/dolar continuă să fie influenţat de situaţia Greciei, investitorii de pretutindeni aşteptând indicii mai clare despre aceasta, după ce mai mulţi oficiali din euro zonă au încercat să calmeze nervii de pe pieţe, vorbind despre posibilitatea ca Grecia să ajungă la un acord cu creditorii săi înainte de referendumul din 5 iulie. Acest fapt a făcut ca euro să-şi mai revină pe pieţele externe de la minimele zilei, fără însă a ieşi de pe terenul negativ.

Derivatul pe indicele Dow Jones avea o evoluţie modestă la capitolul volum, cu 8 contracte pe scadenţa septembrie. Simbolul DEDJIA 15I a început ziua la un preţ de referinţă de 18.030 de puncte şi, până la ora 17.30, înregistrase o scădere amplă de 330 puncte, la 17.700 de puncte. Indicele pierdea 132 de puncte şi comparativ cu închiderea de vineri 26 iunie. Şi pe Wall-Street debutul şedinţei de luni a fost unul "roşu", după ce acutizarea problemelor Greciei a ridicat nivelul de îngrijorare cu privire la ieşirea acesteia din euro zonă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb