SIBEX Derivatele pe mărfuri, cele mai căutate

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2016

După volumul mediu spre bun consemnat în cea de-a doua şedinţă a săptămânii, când participanţii de pe piaţa Sibex au încheiat 57 de contracte, prima jumătate a zilei de miercuri a fost mai puţin generoasă, lăsând pe umerii părţii secunde generarea unei intensităţi mai mari la tranzacţionare. Conform datelor de la ora 17.30 numărul contractelor înregistrate era de 22 iar valoarea tranzacţiilor se situa la 82.156 lei, totaluri conturate după tranzacţionarea a patru produse, anume derivatele pe aur, pe indicele Dow Jones, pe petrol şi pe cursul liră sterlină dolar.

Reintrat în obiectivul jucătorilor după sincopa de marţi când a fost complet ignorat, derivatul pe aur a atras 15 contracte pe scadenţa aprilie. Uncia era cotată la 1221 dolari, după o scădere de 12 USD faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear la 1233 de puncte.

Următorul produs în topul intermediar al zilei era derivatul pe preţul petrolului pe scadenţa, mai, identificat prin simbolul OILSC 16E. Aurul negru era cotat la 36,80 dolari/baril, în urcare cu 2,45% faţă de "start of day price" (35,92 USD) şi cu 2,91% comparativ cu nivelul de la închiderea anterioară. Faptul că aurul şi petrolul generau peste 86% din volumul primei jumătăţi a zilei ilustra că derivatele pe mărfuri sunt, deocamdată, cele mai căutate produse.

Simbolul DEDJIA 15F (n.r. - scadenţa iunie) era cotat la 17.533 de puncte, după o scădere de 142 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1], cifrat la 17.675 de puncte. În schimb, raportat la nivelul consemnat la închiderea de marţi, se înregistra o creştere de 179 de puncte. Lichiditatea era însă derizorie; doar 2 contracte.

Se mai observa un singur contract şi pe perechea liră sterlină/dolar pe scadenţa iunie, moneda britanică valorând, la jumătatea sesiunii, 1,4050 USD, cotaţie în minus cu 1,08% faţă de "start of day price" (1,4204 USD) şi cu 0,80% faţă de închiderea de marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb