După ce miercuri s-a înregistrat cel mai scăzut volum din această lună, cu doar 30 de contracte futures, nici prima jumătate a zilei de marţi nu a fost una reuşită pentru bursa derivatelor. Astfel, cu doar 26 de contracte, având o valoare de puţin peste 300.000 de lei, penultima şedinţă a săptămânii se anunţa una la fel de puţin productivă ca şi predecesoarele sale. "Seceta" era vizibilă şi la nivelul produselor tranzacţionate, numărul acestora fiind extrem de redus: doar 3.
Conform datelor de la ora 17.30, pentru simbolul EUUSR 15I, care urmăreşte paritatea dintre cele mai cunoscute monede din lume, pe scadenţa septembrie, se înregistrau 15 contracte. Faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1,1263 USD, euro se afla în scădere cu 0,21%, la nivelul de 1,1200 USD. Faţă de cotaţia de la închiderea zilei precedente, moneda europeană pierdea 0,18%.
Pentru simbolul DEDJIA 15I se înregistrau numai 6 contracte, iar evoluţia cotaţiei era una descendentă. Astfel, preţul futures al indicelui se situa la 17.968 de puncte, în coborâre cu 84 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 18.052 puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea de miercuri, se consemna o depreciere uşoară de numai 8 puncte. Evoluţia era una uşor opusă situaţiei de la NYSE, unde indicii reprezentativi se aflau pe plus la o oră de la deschidere, susţinuţi de datele recente care au indicat cea mai mare creştere din aproape şase ani pentru cheltuielile consumatorilor, fapt care sugerează că economia SUA este pe un drum bun.
Pe segmentul mărfurilor se înregistrau 5 contracte pe derivatul care urmăreşte cotaţia petrolului, pe scadenţa august. Simbolul OILSC 15H era cotat la 60,36 dolari pe baril, nivel egal cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare• .
• preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.
Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.06.2015, 00:39)
Asta puteti sa il luati ca un statu quo perpetuu:lipsa de interes pentru derivate persista. ASF persista. Lipsa de interes pentru AeRO persista. ASF, conducerea BVB etc. persista. Interesul pentru chestia care se vrea ceva la Sibiu ) (un fel de chestie unde merg societatile cand s-au saturat sa o mai arda cu tranzactionarea) de fapt nu exista (daca spui de 10.000 de ori o minciuna, mai bagi bani in publicitate, mai bagi bani in supravegere, in depozitari, in directori
ca sa ascunzi un adevar: BURSA DE LA SIBIU NU E BURSA (NU CA BVB AR FI-POATE IS MCS-URI, IPO-URI, VOLUME DE TRANZACTIONARE PE CARE NU LE-AM OBSERVAT). MISU SI CU TOTI AI LUI-MULTI-IN AMONTE SI AVAL- SA SE DUCA ...UNDE GANDESC EU).