SIBEX Martie a adus o creştere de 53% a numărului de contracte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 aprilie 2015

După ce rezultatul de luni a fost unul neaşteptat de bun, cu 104 contracte futures, majoritatea încheiate în partea secundă a şedinţei, cea de-a doua zi a săptămânii a fost, în prima sa jumătate, una asemănătoare cu ziua anterioară, pe acelaşi interval orar. Mai exact, volumul înregistrat după şapte ore de la deschidere era modest, cu doar 35 de contracte consemnate la ora 17.00, valoarea echivalentă acestora fiind de 487.670 lei. Cu toate acestea, o îmbunătăţire a lichidităţii în partea secundă a şedinţei era posibilă, după modelul zilei precedente.

Pe de altă parte, sesiunea de marţi a fost ultima din luna martie. Conform datelor preliminare, cea de-a treia lună din an a strâns o zestre de aproximativ 1600 de contracte(1), cu aproape 53% mai mult comparativ cu luna anterioară, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire considerabilă a rezultatului operatorului. Totuşi, volumul consemnat rămâne unul neînsemnat, reprezentând spre exemplu doar 4,72% comparativ cu martie 2014.

Raportat la ultima şedinţă a lunii, simbolul DEDJIA 15F totaliza 18 contracte din totalul înregistrat după jumătate din programul de tranzacţionare. După creşterile generoase de luni, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se deprecia, fiind estimat la 17.761 de puncte, cu 296 de puncte mai puţin decât preţul de referinţă (vezi nota) de la deschidere, cifrat la 18.057 de puncte. Faţă de cotaţia de luni, Dow Jones scădea cu 49 puncte. Pentru scadenţa septembrie, identificată prin simbolul DEDJIA 15I, cotaţia pierdea 368 puncte faţă de "start of day price" (18.148 puncte), fiind estimată la 17.761 puncte. Volumul era însă mic: doar 2 contracte. Şi pe Wall-Street se consemnau deprecieri, pe fondul evoluţiei negative a companiilor energetice, fapt care a mai tăiat uşor din al nouălea câştig trimestrial la rând de pe piaţa americană.

Se mai tranzacţiona şi derivatul pe cursul de schimb dintre euro şi dolar, pe scadenţa iunie, identificat prin simbolul EUUSR 15F. Un euro era cotat la 1,0765 USD, cu 1% sub preţul de referinţă, calculat de ATHEXClear la 1,8740 USD.

Pentru simbolul OILSC 15C se înregistrau 5 contracte. Cotaţia unui baril era estimată la 48,07 USD, cu 0,67 USD în minus faţă de "start of day price", calculat la 48,74 USD şi cu 0,32 dolari mai puţin în raport cu cotaţia de la închiderea de luni.

La acest total se adaugă şi contractele încheiate după ora 17.00.

Nota: preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb