SIBEX O nouă şedinţă mohorâtă la Sibex

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 octombrie 2016

După rezultatul modest de luni, o nouă şedinţă mohorâtă se contura la Sibex după prima jumătate a zilei de marţi. Practic, de la începutul lui octombrie, starea de pasivitate a participanţilor s-a cronicizat, reacţiile fiind palide chiar şi în momentele când evoluţiile externe ale unor active suport cum sunt aurul sau Dow Jones puteau produce mişcări similare şi pe piaţa futures de la Sibiu. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau doar 10 contracte, valoarea acestora depăşind uşor 46.000 lei.

Derivatul care are ca activ suport aurul totaliza 8 contracte, iar uncia de aur era cotată la 1253,5 de dolari, afişând o depreciere consistentă de 9,8 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei, calculată de ATHEXClear la 1263,3 dolari. Direcţia era una negativă şi faţă de cotaţia de închidere de luni, metalul nobil depreciindu-se cu 5,9 dolari.

Pentru derivatul pe Dow Jones, scadenţa martie 2017, identificat prin simbolul DEDJIA 17C, cotaţia se cifra, conform datelor de la ora 17.30, la 18.080 de puncte, în coborâre cu 410 puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (start of day price[1]) cifrată la 18.490 de puncte. Comparativ cu închiderea de luni, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se deprecia cu 141 de puncte.

Pe segmentul spot nu se înregistraseră tranzacţii până la ora 17.30.

[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Scrieti deceaba,ei nu stau pe banii lor iar pe actionarii tip SIF in cot doare,nu sunt banii lor..

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb