SIBEX Reveniri uşoare după furtună

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2015

După căderile masive din prima zi a săptămânii, şedinţa de marţi a fost caracterizată de acalmie. Semnalul transmis de Banca Centrală a Chinei, prin reducerea dobânzii şi a rezervelor minime obligatorii, s-a transmis către pieţele externe, care au recuperat o parte din pierderi.

Bursa sibiană a reacţionat în acelaşi sens, în piaţă apărând din nou cumpărătorii. Interesul dominant a fost, ca de obicei, pentru contractul DEDJIA. După un debut prudent, concretizat în tranzacţii efectuate în jurul valorii de 16000 de puncte, cotaţiile au urcat până la un maxim de 16282. Deschiderea sesiunii americane, în aceeaşi notă, a păstrat trendul, astfel încât ultima tranzacţie a consemnat un preţ de 16265.

Şi dolarul a revenit uşor în faţa monedei unice europene. Derivatul EUUSR a fost cotat, pentru scadenţa curentă, la 1,1470, în scădere cu 0,0140 faţă de "Start of day price".

În total, până la ora 17, pe piaţa la termen au fost încheiate 10 tranzacţii, cu 24 contracte, în valoare de aproximativ 365000 lei.

"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb