SIBEX Săptămâna trecută, volumul a crescut uşor

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 februarie 2017

Participanţii de pe piaţa Sibex nu au fost foarte sentimentali de Dragobete şi au continuat să tranzacţioneze cu intensitate redusă, al cărei rezultat nu aduce cu nimic aminte de "povestea de dragoste" din anii trecuţi dintre operatorul sibian şi speculatori, când volumele erau extrem de generoase. Prin urmare, ziua de vineri, 24.02, a trecut destul de şters, încheindu-se un total de 51 de contracte cu o valoare de aproape un milion de lei. Totuşi, per total, săptămâna 20-24 februarie a adus un mic progres faţă de săptămâna anterioară, cu un total de 247 de contracte.

Derivatul pe indicele Dow Jones a ţinut piaţa în viaţă vineri, cu 38 de contracte pe scadenţa martie. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american a fost estimată la 20.780 de puncte, în coborâre cu 56 de puncte faţă de "start of day price"(1). Raportat la închiderea de joi, cotaţia a închis în staţionare. Pentru iunie, DEDJIA 17F a totalizat doar două contracte, iar cotaţia s-a depreciat cu 221 de puncte raportat la "start of day price"(1), fiind estimată la 20.720 de puncte. În balanţă cu închiderea de joi, DEDJIA 17F a pierdut 25 puncte.

Pentru simbolul EUUSR 17C, care urmăreşte paritatea dintre cele mai cunoscute monede din lume, pe scadenţa de luna viitoare s-au înregistrat 11 contracte. Faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, euro s-a depreciat cu 0,14%, la 1,0569 USD.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb