SIBEX Speculatorii acumulează poziţii pe Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 aprilie 2014

La Sibex, debutul săptămânii a adus scăderi ale cotaţiilor pentru majoritatea derivatelor tranzacţionate, mizele "pe roşu" dominând piaţa după aproape şapte ore de la deschidere. Notă discordantă făcea, după jumătate de şedinţă, moneda unică europeană care avea o evoluţie pe plus. Lichiditatea era una redusă, numărul contractelor încheiate până la ora 17.15 fiind de numai 483 cu o valoare de 7,32 de milioane lei.

Jucătorii nu şi-au schimbat obiectivele speculative, astfel că derivatul care urmăreşte preţul indicelui Dow Jones genera din nou cea mai consistentă parte din volumul sesiunii. Mai exact, DEDJIA_RON iunie totaliza aproape 400 de contracte, încheiate pe fondul unei traiectorii descendente de 46 de puncte, la 16.304 puncte. Ceea ce se remarca era tendinţa de acumulare de noi poziţii futures pe acest produs, diferenţa faţă de închiderea zilei anterioare indicând un plus de peste 640 de poziţii. Acest fapt nu certifica însă neapărat un interes în urcare, putând fi, după numai o jumătate de zi, doar rodul unor intenţii speculative intra-day, participanţii având la dispoziţie încă o jumătate de sesiune pentru a le închide. La fel de bine însă, este valabilă şi posibilitatea continuării tendinţei de acumulare, pe linia începută încă din prima şedinţă a lunii în curs când, pe DEDJA_RON iunie, numărul poziţiilor deschise era de sub 1000. Şi pe piaţa americană se observa o direcţie "roşie", în contextul în care acţiunile companiilor de pe segmentul tehnologic scădeau iar investitorii aşteptau startul sezonului de raportări financiare.

La distanţă destul de mare de lider se situa derivatul pe perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, cu 43 de contracte încheiate pe scadenţa iunie. Moneda unică se aprecia în faţa rivalului ei principal, conform creşterii de 0,33%, la nivelul de 1,37410 USD.

Pentru celelalte produse lichiditatea era foarte redusă iar şansele de îmbunătăţire a acestei situaţii erau mici, ţinând cont de faptul că, în partea secundă a sesiunilor, participanţii insistă tot pe Dow Jones şi euro/dolar, şi câteodată pe speculaţiile cu aur. La ora 17.15 se mai specula pe DESIF4 iunie, DEOIL_LSC mai şi SIBGOLD respectiv SIBGOLD_RON aprilie, pentru toate aceste simboluri direcţia estimată fiind una descendentă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb