SIBEX Speculatorii, în continuare destul de prudenţi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 martie 2012

La Sibex, şedinţa de vineri a fost cea mai slabă a săptămânii trecute, cu doar 3709 de contracte încheiate. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 44.38 milioane lei. Speculatorii de la bursa sibiană au fost prudenţi, deşi cotaţiile futures au înregis-trat, în majoritate, creşteri. Reticenţa faţă de acestea s-a datorat faptului că, atât în SUA, cât şi în Europa, evoluţia pe întreaga săptămână a fost una descendentă. De altfel, investitorii europeni au avut parte de cel mai sever declin săptămânal din acest an, după ce datele din China şi SUA au readus îngrijorările privind revenirea economiei globale. De-a lungul întregii săptămâni, speculatorii de la Sibex au încheiat 32.789 de contracte. Valoarea tranzacţiilor pe cele cinci şedinţe a fost aproape 323 milioane lei.

Cel mai tranzacţionat produs în ultima şedinţă a fost derivatul pe Dow Jones, cu 1814 contracte. Cotaţia DEDJIA a închis la 13.038 puncte, în urcare cu 32 de puncte.

După ce, în trei şedinţe consecutive, aurul a dat câştig de cauză vânzătorilor şi a afectat conturile celor care au mizat pe creştere, metalul a reintrat pe plus în ultima şedinţă a săptămânii trecute.

Contractele pe cursurile valutare nu au lipsit din strategiile participanţilor, care au pariat pe paritatea euro/dolar, tranzacţionată în lei. Raportul dintre cele mai importante monede din lume a indicat superioritatea euro, care a închis cu un plus de 0,47%, la 1,3267 USD. Numărul contractelor pe scadenţa iunie a fost de 1416. Pentru întreaga săptămână, totalul contractelor respective s-a ridicat la aproape 5600, iar euro a câştigat 0,88%.

Pe segmentul derivate pe acţiuni, participanţii au încheiat vineri doar 42 contracte DESIF5 iunie în condiţiile unei deprecieri de 0,30% a cotaţiei, la 1,3435 lei/acţiune. Pe toată săptămâna, volumul DESIF5 iunie a fost de 350 de contracte, iar cotaţia a pierdut 1,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb