SIBEX Speculatorii, mult mai activi la final de săptămână

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2013

Ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a menţinut "apetitul" pentru speculaţiile futures, după ce joi volumul a urcat aproape de maximul realizat pe anul în curs. La ora 17.15 numărul contractelor futures de la Sibiu era de 1045 iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 12,5 milioane lei. Preţurile celor mai lichide contracte creşteau, cu excepţia aurului care se afla pe minus.

Pe segmentul indicilor, investitorii au mizat pe creşterea derivatului pe Dow Jones în condiţiile în care principalele burse europene au crescut iar cotaţiile indicelui DJIA din SUA se aflau tot pe direcţie pozitivă. Acţiunile de pe piaţa americană se apreciau extinzându-şi maximul pe cinci ani după ce câteva companii importante cum ar fi Starbucks sau Procter&Gamble au raportat creşterea profitulului. În acelaşi timp, gradul de optimism a fost ridicat de faptul că încrederea în mediul de faceri german a depăşit previziunile. Şi acţiunile de pe cele mai mari pieţe din Europa au crescut, extinzându-şi maximul din ultimele 23 de luni, după publicarea raportului privind încrederea în mediul de business şi după ce datele oferite de Banca Centrală Europeană au arătat că este posibil ca estimările privind numărul de operaţii de refinanţare rambursate să fie depăşite. Pe piaţa Sibex, la ora 17.15, investitorii tranzacţionau indicele american la o valoare de 12,5 puncte, în creştere cu 30 puncte.

Tranzacţiile investitorilor cu derivatul EUR/USD_RON s-au concentrat pe scadenţa martie 2013, pe care au fost realizate, până la ora 17.15, un număr de aproape 100 de contracte, cu o creştere de 0,72 % a preţului de cotare. Euro era estimat la 1,37472 USD. Pe pieţele externe euro a atins cel mai bun nivel din ultimele 11 luni faţă de dolar.

Pe segmentul derivatelor pe aur uncia a înregistrat scăderi. Acestea au venit în contextul în care metalul galben s-a depreciat pe pieţele externe, după ce optimismul privind situaţia din Europa a afectat cererea de aur ca plasament alternativ. Cotaţia pentru simbolul SIBGOLD_RON scădea la Sibex cu 13,4 dolari pe scadenţa februarie şi era estimată la 1658,3 dolari/uncie. Cotaţia SIBGOLD se devaloriza cu 6,8 USD şi era estimată la 1660 USD/uncie.

Pe segmentul derivate pe acţiuni au fost încheiate 93 de contracte DESIF5 martie 2013 şi 17 pe DESIF5 iunie 2013. Cotaţiile acţiunii SIF5 creşteau cu 1,28 respectiv 1,20% şi valorau 1,5090 şi 1,5180 lei/acţiune.

Notă: articol realizat conform datelor din piaţă de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb