SIBIU Acţiunile Prodplast Imobiliare intră în atenţia investitorilor

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 octombrie 2010

Pe piaţa spot au ieşit la rampă acţiunile Prodplast Imobiliare având simbolul PPLI listate pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex. Participanţii au tranzacţionat 44.415 acţiuni ale emitentului, fiind atins cel mai bun volum de la listarea acestora. Cotaţia PPLI s-a depreciat cu 0,5 bani, până la un preţ de 2 lei/acţiune, toate tranzacţiile fiind încheiate la acest nivel.

Pe piaţa la termen, variaţiile au fost modeste, existând multă nehotărâre în piaţă, dovadă schimbările de direcţie ale cotaţiilor celor mai lichide produse anume DESIF5 şi Dow Jones. Pentru ambele, tranzacţia futures de la deschidere au indicat creşteri uşoare. Cotaţiile DESIF5 au trecut însă destul de rapid pe minus, variaţiile fiind tot modeste. Această direcţie s-a păstrat până în jurul orei 15,30 când preţul e reînceput să urce, reintrând uşor pe teritoriul pozitiv, după ora 16.00. Tendinţa de revenire s-a datorat datelor favorabile publicate în SUA privind scăderea cererilor de şomaj. Nici de acestă dată creşterile nu s-au impus, cotaţiile reintrând pe "roşu" sub influenţa fluctuaţiilor de NYSE, unde după o deschidere pozitivă, indicele Dow Jones a alunecat rapid în zona de scădere. La nivel de lichiditate tranzacţiile cu DESIF5 echivalau cu transferarea între cumpărători şi vânzători a circa 1,1 milioane de acţiuni ale emitentului, prin contractele realizate.

Contractul futures pe Dow Jones Industrial Average s-a menţinut lider la capitolul volum. Evoluţia sa a stat tot sub semnul nehotărârii.

Pe piaţa derivatului pe aur, cotractul SIBGOLD s-a corelat cu evoluţia din pieţele externe. În cadrul acestora aurul a doborât in prima parte a zilei un nou record pe creştere, confirmând că rămâne alternativa cea mai bună pentru protejarea plasamentelor. Apoi, cotaţia a intrat pe scădere, urmând un scenariu similar la Sibex. Astfel, după ce a atins recorduri de 1363,9 şi 1362 USD pe scadenţele octombrie şi decembrie, aurul a coborât la minimele zilei după ora 17.00.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb