SIBIU Creşteri generoase ale cotaţiilor

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 noiembrie 2010

În penultima sesiune a săptămâ­nii, preţurile futures ale derivatelor tranzacţionate la Sibex au ilustrat revenirea optimismului în piaţă, evoluţia celor mai lichide segmente fiind una integral verde, cu creşteri generoase pentru cumpărători. Acumulările au venit pe fondul ştirilor pozitive privind rezolvarea situaţiei Irlandei, oficialii europeni gândind o modalitate de a rezolva criza datoriilor din regiune.

Pe segmentul spot şedinţa a fost una bună, prin prisma volumului atras de titlurile Prodplast Imobiliare. Investitorii au tranzacţionat un număr de 704.120 de acţiuni ale PPLI reprezentând 3,4 % din capitalul social al emitentului. Transferurile cu titlurile PPLI au fost realizate la preţuri între 3,89 şi 4 lei/acţiune, cotaţia crescând spectaculos cu 12,67% (0,45 lei/acţiune). Valoarea aferentă acestor schimburi s-a cifrat la 2,81 milioane lei. Acţiunile PPLI, au fost listate pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex in data de 6 septembrie 2010. De atunci şi până în 18.11 inclusiv au fost tranzacţionate 4,91 milioane de acţiuni PPLI.

Revenind la piaţa la termen, cel mai lichid produs era derivatul pe Dow Jones cu peste 2000 contracte realizate până cu o oră şi jumătate înainte de finalul şedinţei.

În condiţiile în care pieţele europene au evoluat pe plus, reacţionând la aşteptările că Irlanda va primi un împrumut uriaş pentru a aplana criza datoriilor sale, piaţa derivatului SIF5 a fost la rândul ei una favorabilă cumpărătorilor, cotaţiile apreciindu-se pe toate scadenţele. Pentru decembrie preţul DESIF5 creştea, la ora 17.30 cu 1,1 % iar pentru martie 2011 cu 2 %.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb