Şedinţa de vineri a fost una în care participanţii au acţionat cu mai multă prudenţă comparativ cu celelalte sesiuni de tranzacţionare ale săptămânii, în condiţiile în care, după două sesiuni cu creşteri, cotaţiile futures au revenit pe minus sub influenţa pieţelor internaţionale şi ale ştirilor financiare externe. Pieţele bursiere au scăzut vineri, după ce China a luat măsuri suplimentare pentru a ţine în frâu creditarea şi pe fondul temerilor că un pachet de salvare financiară pentru Irlanda se dovedeşte mai dificil decât era de aşteptat. Prin urmare, volumul de contracte la termen realizate la Sibiu se cifra la peste 2300 cu o valoare de 17 milioane lei.
Dacă pe segmentul derivatelor participanţii au fost ceva mai reţinuţi, în schimb pe piaţa spot aceştia au continuat să tranzacţioneze intens acţiunile Prodplast Imobiliare. Volumul de transfer al PPLI s-a ridicat la aproape 300.000 acţiuni schimbate între vânzători şi cumpărători la preţuri între 3,8 şi 4 lei/acţiune. După ce joi a crescut cu peste 12%, preţul PPLI s-a depreciat vineri cu 5% (0,20 lei), închizând la minimul zilei.
În ceea ce priveşte evoluţia derivatelor în ultima şedinţă, derivatul Dow Jones a fost cel mai lichid cu 1300 de contracte realizate până la ora 17:45. În ciuda unei deschideri pe plus, cotaţia futures a Dow Jones de la Sibex a trecut ulterior pe minus după ce bursele europene şi piaţa futures din SUA au indicat scăderi.
Pe minus a evoluat şi uncia de aur la Sibiu, pe fondul speculaţiilor externe că metalul galben ar putea suferi deprecieri pe piaţa din New York sub influenţa ridicării rezervelor băncilor de către China, politică printre ale cărei efecte se află şi reducerea cererii de metal preţios. La începutul şedinţei aurul s-a apreciat pe pieţele externe în condiţiile în care euro a urcat faţă de dolar datorită optimismului că planul de salvare pentru Irlanda va limita extinderea crizei datoriilor în Europa. Uncia se deprecia la Sibex cu 7,5 USD pe decembrie 2010 şi cu 6 USD pe februarie 2011