SIBIU Dow Jones şi SIF5 - variaţii ample

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 iulie 2010

A doua sesiune a săptămânii a fost una sub semnul prudenţei, în pofida faptului că variaţiile au fost ceva mai ample faţă de şedinţa precedentă, îndeosebi pentru DESIF5 şi Dow Jones. Numărul contractelor încheiate până la ora 17:15 au fost de aproape 4.300, valoarea aferentă lor situându-se la 14,6 milioane lei.

Liderul de lichiditate a fost DESIF5 cu 2,88 milioane de acţiuni transferate între vânzători şi cumpărători, majoritatea pe scadenţa septembrie.

DESIF5 septembrie au pendulat între 1,2 şi 1,2527 lei, culoarul de 527 puncte dintre extremele zilei fiind unul generos cu speculatorii pe cumpărare.

Derivatele pe Dow Jones au avut o evoluţie integral pozitivă, confirmată şi de deschiderea pe plus de pe Wall-Street. La ora 17:15, volumul DEDJIA_RON se situa la circa 900 de contracte, interesul fiind în revenire, după ce, cu o zi înainte, prudenţa se manifestase destul de acut şi pe acest produs. Majoritatea contractelor futures încheiate pe Dow Jones s-au îndreptat către scadenţa septembrie, pentru care preţul urca, la momentul menţionat, cu 180 puncte, după o evoluţie a cotaţiei între 10.140 şi 10.300 puncte, variaţia fiind sinonimă cu un randament de 36% pe cumpărare.

Pe piaţa valutelor, euro s-a apreciat în raport cu leul, cotaţiile pentru scadenţele disponibile fiind "verzi" cu o singură excepţie, anume decembrie 2010, pentru care moneda unică s-a depreciat uşor cu 0,06 bani fiind evaluată la 4,4105 lei. Numărul contractelor EURO/RON realizate s-a ridicat la 452.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro < http://www.sibex.ro >.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb