Cu o zi înainte de finalul săptămânii, cotaţiile futures ale celor mai lichide produse s-au depreciat, evoluţia fiind una sub influenţa scăderilor de pe bursele europene şi a ştirilor din piaţa muncii din SUA, în partea a doua a zilei. Acest climat a ţinut investitorii în expectativă, volumul de transfer situându-se, la ora 17.15, la puţin peste 1700 contracte cu o valoare de aproape 5 milioane lei.
Pe segmentul financiar, DESIF5 au evoluat în ton cu direcţia din piaţa suport unde acţiunea SIF5 s-a devalorizat. Speculatorii au preferat scadenţa scurtă (martie) pentru strategii, schimbând echivalentul a 1,2 milioane de acţiuni ale emitentului. La ora 17.15 cotaţia DESIF5 martie se deprecia cu 2,24%. Conform culoarului de preţ de 44,5 puncte dintre minimul şi maximul zilei, vânzătorii DESIF5 au putut obţine pe scadenţa menţionată, un randament intra-day de până la 23%. Pentru scadenţa iunie, DESIF5 scădea cu 2,11% în timp ce pentru septembrie şi decembrie cotaţiile se ieftineau cu 1,36 şi 1,98%.
Pentru derivatele pe acţiunile Fondul Proprietatea ziua a început în mod optimist, cu creşteri, care însă nu au avut forţa să se impună şi, pe fondul presiunii la vânzare, scăderile au reapărut continuându-se direcţia de miercuri. Nivelul acestora a fost unul în urcare, astfel că la ora 17.15 cotaţia DEFPR martie pierdea 2,89%, valorând 0,5750 lei iar a DEFPR iunie 3,07%, ajungând la 0,6 lei. Numărul contractelor încheiate pe ambele termene era de 189. "Continuarea scăderilor readuce în atenţia investitorilor oportunitatea aplicării de strategii de hedging de portofoliu prin tranzacţionarea contractelor futures Fondul Proprietatea la Sibiu, existând participanţi la piaţă care au apelat deja la această soluţie, dovadă că numărul poziţiilor futures DEFPR a crescut constant de la lansare lor", a declarat un broker.