Şedinţa de la mijlocul săptămânii a evidenţiat o tendinţă pozitivă pentru majoritatea cotaţiilor. Excepţie a făcut cursul futures al monedei unice, investitorii mizând pe scăderea acestuia. Participanţii au fost în continuare prudenţi, dovadă volumul de transfer uşor în scădere comparativ cu ziua de marţi, conform datelor de la ora 17,30. La momentul menţionat se observau 2200 contracte futures cu o valoare de 8,5 milioane de lei.
Pe piaţa derivatelor valutare, euro s-a depreciat, în condiţiile în care cotaţia monedei unice pe piaţa interbancară s-a apropiat din nou de pragul de 4,10 lei/euro, BNR anunţând un curs de referinţă de 4.1035 lei. Astfel, contractul futures ce urmăreşte evoluţia parităţii Euro - Leu a avut o evoluţie descendentă la Sibiu, aprecierea leului fiind înregistrată pe trei dintre cele patru scadenţe dis-ponibile. Pentru finalul lunii iunie, euro s-a depreciat cu 0,9 bani, până la o cotaţie de 4.1010, înregistrată la ora 17:30. Scăderea cotaţiei a fost şi mai importantă pe scadenţele mai lungi, pentru septembrie moneda europeană pierzând 2,88 bani, iar pentru finalul anului 1,97 bani.
Pe segmentul financiar, derivatele SIF5 au avut o evoluţie pozitivă, fiind tranzacţionate trei din cele patru scadenţe disponibile. Participanţii au încheiat, până la ora 17,30 un număr de aproape 1800 contracte, cele mai multe pe termen scurt (iunie). Pentru scadenţa menţionată DESIF5 creştea cu 1,18%, în timp ce pentru septembrie se observa o creştere de 1,29%. Pentru finalul anului curent tendinţa a fost tot una pozitivă, DESIF5 apreciindu-se cu 1,12%. Numărul poziţiilor deschise pe scadenţa iunie a crescut, apropiindu-se de pragul de 20.000.
În sectorul indicilor, cotaţiile futures ale Dow Jones de la Sibex au avut o zi "verde". Participanţii au fost influenţaţi de faptul că indicii burselor din Europa au crescut ca de altfel si cotaţia futures a indicelui DJIA, după ce marţi indicele american a închis şedinţa de tranzacţionare la NYSE cu o scădere uşoară de 0.05%. Pe piaţa de la Sibiu la ora 17:30 indicele DJIA se aprecia cu 13 puncte pe scadenţa iunie 2011, în timp ce pe scadenţa septembrie 2011 cotaţia indicelui afişa un plus de 75 puncte faţă de preţul de închidere al şedinţei precedente de tranzacţionare. Investitorii tranzacţionau indicele american şi pe scadenţa decembrie 2011, cotaţia pe această scadenţa indicând un avans de 10 puncte. Participanţii au tranzacţionat şi derivatul pe petrol, mizând pe o creştere de 0,85% a cotaţiei unui baril, preţul situându-se la 108,4 dolari.
În aria derivatelor pe aur, preţul unciei creştea cu 17.8 dolari pe scadenţa aprilie în timp ce pe scadenţa iunie cotaţia metalului preţios indica un plus de 14,7 dolari faţă de preţul de la închiderea de ieri. Cotaţia aurului a atins un nivel record pe pieţele din New York şi Londra, cererea de metal preţios fiind alimentată de creşterea inflaţiei. China a crescut ieri ratele dobânzii pentru a patra oară din octombrie până în prezent. De asemenea, moneda unică europeană a crescut peste maximul ultimelor 14 săptămâni în raport cu dolarul.
Pe piaţa spot s-a observat un interes în creştere pentru tranzacţiile cu titlurile Sibex, rezultând un volum de 510.144 acţiuni reprezentând 1,52% din capitalul social. Cotaţia acţiunii SBX a crescut cu 4 bani, până la 1,52 lei/acţiune. Numărul total de acţiuni Sibex este de 33.427.926.