SIEGFRIED MUREŞAN: "Polonia, Ungaria şi alte 3 ţări europene au pierdut prefinanţarea pentru PNRR"

G.B
Politică / 4 ianuarie 2022

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE), viceliderul Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru bugete şi unul dintre negociatorii Parlamentului European a anunţat astăzi că Polonia, Ungaria şi alte 3 ţări europene au pierdut prefinanţarea pentru PNRR.

"Conform regulamentului european privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, fiecare stat membru al Uniunii Europene poate primi 13% prefinanţare din alocarea de care beneficiază prin acest mecanism pentru implementarea planului naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR).

Această prefinanţare putea fi virată statului respectiv după aprobarea PNRR-ul de Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene, însă numai până la 31 decembrie 2021.

Statele Uniunii Europene care nu au avut PNRR-urile aprobate până la 31 decembrie nu au primit prefinanţarea şi nici nu o vor primi în viitor. Vor beneficia, desigur, de toată suma ce li se cuvine, în tranşe din 6 în 6 luni, dacă îndeplinesc obiectivele de investiţii şi reforme.

Dar un lucru este cert, aceste ţări nu vor beneficia de prefinanţare, fiindcă aşa prevede regulamentul european. Iar Comisia nu a putut să ignore legislaţia europeană în această etapă de plată a prefinanţării, aşa cum nu va putea ignora legislaţia nici în viitor, atunci când va evalua reformele şi investiţiile pe care statele membre trebuie să le implementeze pentru a primi tranşele de bani.

Ce ţări nu au PNRR-urile aprobate şi de ce

În cazul Ungariei şi Poloniei, aprobarea planurilor a fost amânată până la clarificarea problemelor privind statul de drept şi independenţa justiţiei.

În cazul Bulgariei, Olandei şi Suediei, planurile nu au fost depuse la timp pentru a fi aprobate în 2021.

În Bulgaria, întârzierile în depunerea PNRR-ului au fost cauzate de instabilitatea politică internă, unde au existat trei guverne ce s-au succedat în ultimul an, iar fiecare guvern a încercat să modifice planul.

În Suedia, schimbarea guvernului a cauzat, de asemenea, întârzieri în depunerea planului.

Olanda nu a depus încă planul la Comisia Europeană", a precizat Siegfried Mureşan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Explică, Zigfrid, de ce Țările de Jos (nu Olanda, analfabetule funcțional) nu a depus planul?

    Hai să te ajut: fiindcă nu-i interesează. Nu dau doi bani pe el. 

    1. Vai, dar ce mare greseala a facut ca a spus Olanda in loc de Tarile de Jos si ce te-ai aprins pentru asta. Cu siguranta Muresan nui este analfabet functional si cu aceeasi siguranta pot spune ca tu esti un circar.

      Daca tot esti alfabet functional (si nu analfabet), poate imi explici pe cine "nu-i intereseaza planul" ca lipseste subiectul si rezulta ca pe Tarile de Jos "nu-i intereseaza" pentru ca "nu a depus" planul.

      Esti tare functional! 

      BAI LABAGIULE. SIEGRFRIED este un TRADATOR al neamului Romanesc mai IDIOTULE. El face parte dintre TRADATORII care au fost INFILTRATI in Politica Romaneasca ca sa DISTRUGA Romania din interior IDIOTULE.La fel ca el,sunt IOHANNIS,Primarii Timisoarei,Brasovului si TIGANCA franceza de la Sectorul 1.Alaturi de acesti STRAINI care nu servesc INTERESELE Romaniei si Romanilor,sunt si destui TRADATORI Romani care au fost RECRUTATI de SERVICIILE STRAINE din Tarile in care au muncit sau INVATAT.SRIul,este si el condus tot de un NEAMT si este si el VANDUT STRAINILOR.Asa ca taci dracu din gura JAVRA.ORDINARA.!

      medicamente :)))

    Acest plan este un mijloc de santaj exercitat de unele personaje cu putere in UE, cu alte interese decat bunastarea cetatenilor UE, pentru a impune tarilor masuri nepopulare si contrare intereselor lor. Codruta nu ar trebuii sa inchida ochii

    s-au prins toti ca este o smekerie prin care sint santajate tarile sa renunte la suveranitate si sa accepte aberatiile lgbtistilor de la brxls . iti da cu o mana niste bani si-ti ia inapoi cu zece maini . de fapt isi i-au luat de mult cu multinationalele care au capusat peste tot . englejii au mirosit magaria nemtilor .

    1. corect

    Polonia si Ungaria nu accepta pentru un pumn de arginti sa isi tradeze tara si neamul. Se vede unde sunt aceste tari economic si unde este Romania, o tara fara coloana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb