SIEGFRIED MUREŞAN: "Vânzarea combinatului periclitează stabilitatea economică a Galaţiului"

M.D.
Politică / 23 aprilie 2018

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Deputatul european Siegfried Mureşan a transmis astăzi o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă despre situaţia combinatului siderurgic de la Galaţi, în contextul în care compania ArcelorMittal şi-a anunţat intenţia, în 13 aprilie 2018, de a vinde combinatul, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

În textul scrisorii, Mureşan Transmite că: "am citit cu îngrijorare comunicatul de presă al companiei ArcelorMittal din 13 aprilie 2018 în care îşi anunţa intenţia de a vinde o parte din activele din Europa, inclusiv combinatul ArcelorMittal din Galaţi, pentru a putea achiziţiona compania Ilva din Italia".

Acesata a mai adugat: "combinatul siderurgic de la Galaţi are o importanţă strategică pentru economia românească, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din România, cu peste 6.000 de angajaţi la combinatul de la Galaţi şi care a generat alte câteva zeci de mii de locuri de muncă în jurul activităţii companiei. Combinatul are o cifră de afaceri anuală de crica 3,5 miliarde de lei şi reprezintă aproximativ 25% din economia locală. Aşadar, o eventuală vânzare a combinatului va pune în pericol veniturile a zeci de mii de oameni şi stabilitatea economică a judeţului Galaţi, precum şi a întregii regiuni. Din acest motiv, am constatat cu surprindere că nu există nicio reacţie din partea prim-ministrului României nici după 10 zile de la anunţul companiei privind intenţia de a vinde combinatul siderurgic".

În cadrul scrisorii, Siegfried Mureşan mai notează: "astfel, vă solicit, doamnă prim-ministru, ca şef al Guvernului României, să prezentaţi public dacă aţi demarat un dialog cu ArcelorMittal privind posibila vânzare în contextul în care, peste doar o lună, în 23 mai a.c., Comisia Europeană va răspunde propunerii companiei de a vinde combinatul de la Galaţi. Totodată, vă rog să ne comunicaţi dacă există un plan strategic al Guvernului pentru ca eventuala vânzare a combinatului să aibă efecte minime asupra economiei României şi a zecilor de mii de persoane ale căror venituri depind de funcţionarea fabricii. Este datoria Guvernului României să se asigure că, în momentul în care unul dintre cei mai mari angajatori din ţară decide să îşi vândă activele, viitorul cumpărător să păstreze cel puţin acelaşi nivel al afacerii şi acelaşi număr de angajaţi".

"Ţara noastră are o economie în creştere şi o poziţie de importanţă strategică, de aceea, doamnă prim-ministru, sunt sigur că se poate găsi o soluţie benefică pentru angajaţii de la combinat şi pentru economia României, în ansamblul ei. Este, totuşi, nevoie de o mai mare implicare a Guvernului României şi a tuturor factorilor de decizie. De aceea, vă rog să găsiţi cea mai bună soluţie pentru muncitorii de la combinatul din Galaţi", a mai adăugat deputatul european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb