"Siemens" recrutează personal pentru viitorul centru de la Iaşi

DORU MOCANU, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 noiembrie 2005

În luna ianuarie a anului viitor, "Siemens" îşi va deschide un centru în Iaşi, această informaţie fiind confirmată în cadrul unei întîlniri pe care reprezentanţii companiei "Siemens VDO Automotive", recunoscut producător de dispozitive electronice pentru automobile, au avut-o cu studenţii organizaţiei Local Best Group, de la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iaşi. Întîlnirea a avut drept scop prezentarea ofertei de locuri de muncă pentru tinerii politehnişti ieşeni în perspectiva deschiderii viitorului centru. Conform precizărilor liderilor "Best", reprezentanţii "Siemens" au afirmat că pentru început vor fi angajaţi 100 de studenţi şi absolvenţi ai profilurilor tehnice, urmînd ca în timp numărul acestora să crească. Selectarea tinerilor ieşeni care doresc să lucreze în cadrul companiei "Siemens" va începe în următoarele zile, astfel încît, după o scurtă perioadă de pregătire la centrul din Timişoara al firmei, să-şi poată începe activitatea în ianuarie la reprezentanţa ieşeană.

Centrul din Timişoara al "Siemens VDO Automotive" a fost deschis în anul 2000, acesta numărînd în prezent circa 1.200 de angajaţi, în marea lor majoritate absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Timişoara, Cluj, Braşov, Sibiu şi Iaşi.

Luînd în calcul rezultatele studenţilor sau absolvenţilor Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" cu care au intrat în contact, reprezentanţii "Siemens" s-au decis să deschidă şi la Iaşi o reprezentanţă, în urmă cu cîteva luni fiind demarată o acţiune de identificare a unui spaţiu adecvat desfăşurării activităţii specifice. În acest context, nu este exclus ca misteriosul investitor din sectorul IT care doreşte să închirieze în totalitate Parcul Tehnologic "Tehnopolis" Iaşi să fie această companie. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi anunţa în urmă cu cîteva zile existenţa unei astfel de oferte, dar, la solicitarea investitorului, nu a dezvăluit identitatea acestuia. Potrivit scrisorii trimise administraţiei judeţene ieşene, compania respectivă doreşte să închirieze începînd cu 1 decembrie o parte din "Tehnopolis", urmînd ca treptat, pînă la 1 septembrie 2007, pe măsura dezvoltării activităţii, să ocupe toate spaţiile Parcului. Aici ar urma să fie deschise laboratoare de cercetare şi spaţii de producţie pentru componente electronice, în care ar putea să lucreze circa 400 de tineri specialişti ieşeni în domenii de înaltă calificare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb