"Siemens" şi "E.ON" dezvoltă tehnologii pentru captarea carbonului

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 ianuarie 2008

"Siemens" şi "E.ON" intenţionează să colaboreze în vederea dezvoltării unei tehnologii pentru centrale electrice, care să vină în sprijinul protecţiei mediului. Obiectivul acestui parteneriat este dezvoltarea unei metode economice şi eficiente de captare a carbonului - un pas important către construirea de centrale electrice cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Punctul de început al colaborării îl reprezintă un solvent cu caracteristici speciale, care să ofere baza pentru un proces nou de captare a emisiilor de CO2 din gazele de ardere ale centralelor electrice. O instalaţie pilot în locaţia unei centrale electrice a "E.ON" în Germania va deveni funcţională până în 2010. Dezvoltări ulterioare vor continua până în 2014. Obiectivul pe termen mediu este de a dezvolta acest nou proces de captare a emisiilor de CO2 la scară largă, pentru desfacere până în 2020.

"Compania va aduce în acest parteneriat experienţa acumulată în proiectarea şi exploatarea numeroaselor centrale electrice pe combustibil fosil şi locaţia pentru centrala pilot proiectată", a declarat Bernhard Fischer, Chief Technology Officer, membru al consiliului executiv al "E.ON Energie". La rândul său, "Siemens" oferă o experienţă extinsă şi know-how în domeniul ingineriei şi execuţiei proiectelor pentru realizarea de centrale electrice.

Michael Suess, CEO al Diviziei pentru Producţia de Energie din Combustibili Fosili a "Siemens", a precizat că, în viitorul apropiat, nu va fi posibilă satisfacerea cererii crescute de energie electrică fără combustibili fosili precum cărbunii şi gazele naturale. Experţii în mediu au convenit că emisiile de CO2 trebuie reduse rapid şi semnificativ pentru a limita creşterea temperaturii. Domnul Suess a subliniat: "În acest scop, o gamă largă de tehnologii trebuie implementată. Doar un sfert din emisiile totale de CO2 la nivel global pot fi atribuite producţiei de energie. Se anticipează că tehnologii CCS viabile pe scară largă vor capta aproximativ 90% din emisiile de CO2. În Uniunea Europeană, se dezbate captarea şi stocarea obligatorie a dioxidului de carbon din anul 2020".

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, noul proces şi integrarea energetică optimă în centralele electrice convenţionale vor fi verificate în 2010 într-o centrală electrică pilot mică în condiţii de exploatare reale. Noul proces nu va fi fezabil doar pentru noile centrale electrice, dar va fi disponibil şi pentru retehnologizarea centralelor existente, ceea ce oferă un potenţial semnificativ de aplicare la nivel mondial. Proiectul va beneficia de fonduri oferite de Ministerul Economiei şi Tehnologiei german (BMWi) în cadrul iniţiativei COORETEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb