SIF 1 a majorat dividendul la cererea unor acţionari

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 martie 2011

Ioan Cuzman, preşedintele SIF "Banat - Crişana

Ioan Cuzman, preşedintele SIF "Banat - Crişana

Administratorii SIF "Banat-Crişana" au anunţat, în urmă cu două zile, că au majorat valoarea dividendului propus cu 50%, la 0,06 lei/acţiune. Ioan Cuzman, preşedintele SIF "Banat - Crişana", ne-a declarat: "Am luat decizia majorării dividendului pentru că exis-tă un anumit trend pe piaţă şi pentru că unii acţionari au dorit acest lucru. Fondurile de pensii şi anumite fonduri de inves-tiţii au dorit dividende mai mari. Cu un dividend de 0,06 lei/acţiune, un procent de circa 53% din profitul anului trecut va merge la acţionari".

Domnia sa a menţionat că SIF 1 ar fi dorit ca profitul să mergă în noi plasamente în acest an, dar alte SIF-uri au ridicat ştacheta privind valoarea dividendelor.

Pe piaţa de capital au circulat, recent, zvonuri potrivit cărora există o încercare de coalizare a mai multor acţionari ai SIF-urilor ca să solicite distribuirea unor dividende mai generoase.

Anul trecut, SIF "Banat-Crişana" a avut un profit net de 62,99 milioane de lei, semnificativ mai mic faţă de 2009, când a avut un profit de 112,18 milioane de lei. Potrivit noii propuneri a administratorilor, 32,93 de milioane de lei ar urma să fie dis-tribuite ca dividende acţionarilor, din profitul pe 2010, în timp ce 30 de milioane de lei ar urma să fie repartizate la categoria alte rezerve, pentru surse proprii de finanţare utilizabile în viitor conform hotărârii adunării generale ordinare a acţionarilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. poate vine d-ul cuzman cu niste argumente de ce noi ationarii sa-i lasam bani in companie cand ROI ( return on investment pentru d-ul Cuzman ) tinde spre zero. ce ne-a demosntrat pana acum faptul ca n-a vandut BRD inainte de criza cand a avut oferta pe masa la un pret fantastic inteleg dar paote ne explica si de ce nu a cumparat cand cand BRD era 3 RON si sif-ul statea cu banii in depozite, si atunci de ce mai vine cu aberatii??? nu toti actionarii suntem prosti cum ne considerati dumneavoastra d-le Cuzman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb