SIF Banat-Crişana şi-a făcut şi holding hotelier

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2014

SIF Banat-Crişana şi-a făcut şi holding hotelier

41 de active din patrimoniul "Calipso" Oradea, scoase la licitaţie, pentru minim 4 milioane de euro

Acţionarii "Calipso" Oradea (CAOR) au decis, în Adunarea Generală de luni, redenumirea societăţii în "SIF Hoteluri" şi completarea domeniului de activitate cu "activităţi ale holdingurilor", potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, AGA a aprobat vânzarea a 41 de active, sub forma unui pachet unic, prin licitaţie, cu preţ minim de 4 milioane de euro.

Consiliul de Administraţie al CAOR a fost mandatat să analizeze oportunităţi de preluare de afaceri din domeniul turismului.

SIF Banat-Crişana, care deţine 97% din titlurile CAOR, anunţase, încă din 2013, că intenţionează înfiinţarea a două holdinguri care vor cuprinde firmele din sectorul imobiliar, respectiv cel hotelier.

După ce, anul trecut, înfiinţarea SIF Imobiliare, în Cipru, nu a fost foarte bine primită de unii acţionari, SIF1 a anunţat, la începutul acestui an, că analizează două alternative de organizare a proiectului de constituire a unui holding hotelier. "O variantă este înfiinţarea unui vehicul investiţional similar SIF Imobiliare, iar a doua variantă este transformarea în societate holding a unei societăţi din domeniul hotelier din portofoliu actual, în care SIF Banat-Crişana are poziţie de control", precizau reprezentanţii SIF1 în programul de activitate prezentat acţionarilor.

"Calipso" Oradea a înregistrat pierderi de 1,3 milioane de lei, în primul trimestru, cu 31% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 15%, la 3,07 milioane de lei, după primele trei luni din 2014.

La 31 martie, societatea avea datorii pe termen lung de 29,43 milioane de lei, reprezentând trei credite pe 10 ani de la Banca Intesa Sanpaolo (de 4,7 milioane euro, 500.000 euro şi 1,2 milioane de euro), împrumuturi de la societăţi legate de 2,5 milioane de lei. Diferenţa de 4,9 milioane de lei este formată din datorii privind impozitul amânat (2 milioane lei), o datorie contingentă privind contractul de concesiune a terenului pentru parcările hotelului Doubletree by Hilton (438 mii lei) şi garanţii reţinute de la constructorii care au participat la realizarea hotelului (2,5 milioane lei), potrivit raportului companiei. Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crişana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb