SIF Moldova a primit acordul ASF să cumpere 32,99% din SSIF Broker

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2014

"Trebuie să reconsiderăm oportunitatea investiţiei, nu facem nici un fel de dezvăluire privind intenţiile noastre, spunem doar că suntem la faza de analiză".

"Trebuie să reconsiderăm oportunitatea investiţiei, nu facem nici un fel de dezvăluire privind intenţiile noastre, spunem doar că suntem la faza de analiză".

Costel Ceocea, SIF2: "Contextul s-a schimbat faţă de momentul când am cerut permisiunea să cumpărăm un pachet din SSIF Broker"

SIF Moldova (SIF2) a primit acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să achiziţioneze în mod direct o participaţie de 32,99% din capitalul firmei de brokeraj SSIF Broker, la care avea la sfârşitul lunii septembrie o deţinere de 4,99%.

Decizia pare să fi venit, însă, cam târziu, având în vedere că cererea iniţială a SIF Moldova a fost depusă în luna iunie şi a fost completată prin mai multe adrese.

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, ne-a explicat: "Decizia ASF a venit în urma unei solicitări pe care am făcut-o cu ceva timp în urmă, într-un alt context. Atunci, apreciam că această investiţie era oportună, dar acum lucrurile nu mai stau chiar aşa. La momentul respectiv, se anunţase că urmează o fuziune cu BT Securities, fuseseră anunţate rezultatele pe anul trecut şi previziuni pentru acest an şi pentru anul viitor, se anunţase o îmbunătăţire a sistemului informatic, dar şi un program de activităţi foarte ambiţios. Pe fondul anunţului privind eliminarea pragului maxim de deţinere de 15%, am considerat că este oportun să ne modificăm solicitarea, în sensul cererii aprobării pentru cumpărarea unui pachet de 32,99%. Răspunsul ASF a venit destul de târziu. Foarte multe lucruri s-au schimbat, s-a anunţat că fuziunea nu mai are loc, avem deja rezultatele la şase luni, la nouă luni şi putem face estimări pentru finalul anului, strategia companiei este pusă sub semnul întrebării. În aceste condiţii, trebuie să reconsiderăm oportunitatea investiţiei, nu facem nici un fel de dezvăluire privind intenţiile noastre, spunem doar că suntem la faza de analiză. Trebuie să mai analizăm o dată argumentele".

SSIF Broker a informat, ieri, cu privire la primirea în data de 21 noiembrie a deciziilor ASF, prin care s-a aprobat achiziţionarea în mod direct de către SIF Moldova a unei participaţii calificate de 32,99% din capitalul social al SSIF Broker, respectiv achiziţionarea în mod indirect a unei participaţii calificate de 32,99% din capitalul social al SAI Broker.

Achiziţiile reprezentând mai mult de 10% din capitalul unei firme de brokeraj trebuie aprobate de ASF, potrivit legii privind piaţa de capital.

Acţiunile SSIF Broker (BRK) au urcat, ieri, cu 7,9%, la 0,127 lei/unitate. Potrivit celor mai recente date, cel mai mare acţionar al SSIF Broker este SIF Muntenia (SIF4), cu o participaţie de 18,3% la 10 septembrie, iar restul titlurilor se află în posesia unor acţionari mai mici.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Analizati tepele si incompeta si jaful si hotia si praful de dupa Prunea...huoooo baaaa....

    veti raspunde pt toate golaniile facute

    Cei care au urcat ieri pretul BRK

    SI-AU LUAT TZEAPA

    :))))))))))))))) 

    SIF2 zice nu. TLV nu. Ce sa fie ce sa fie daca nu un alt bidon golit de continut.

    1. Ceocea a pus botul la previziunile si restructurarea si profitul profesionistului experimentat in piata de capital Chis...:)))) las' ca asa inveti, din experienta...deci pute urit urit sa intelegem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb