SIF Moldova (SIF2) a primit acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să achiziţioneze în mod direct o participaţie de 32,99% din capitalul firmei de brokeraj SSIF Broker, la care avea la sfârşitul lunii septembrie o deţinere de 4,99%.
Decizia pare să fi venit, însă, cam târziu, având în vedere că cererea iniţială a SIF Moldova a fost depusă în luna iunie şi a fost completată prin mai multe adrese.
Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, ne-a explicat: "Decizia ASF a venit în urma unei solicitări pe care am făcut-o cu ceva timp în urmă, într-un alt context. Atunci, apreciam că această investiţie era oportună, dar acum lucrurile nu mai stau chiar aşa. La momentul respectiv, se anunţase că urmează o fuziune cu BT Securities, fuseseră anunţate rezultatele pe anul trecut şi previziuni pentru acest an şi pentru anul viitor, se anunţase o îmbunătăţire a sistemului informatic, dar şi un program de activităţi foarte ambiţios. Pe fondul anunţului privind eliminarea pragului maxim de deţinere de 15%, am considerat că este oportun să ne modificăm solicitarea, în sensul cererii aprobării pentru cumpărarea unui pachet de 32,99%. Răspunsul ASF a venit destul de târziu. Foarte multe lucruri s-au schimbat, s-a anunţat că fuziunea nu mai are loc, avem deja rezultatele la şase luni, la nouă luni şi putem face estimări pentru finalul anului, strategia companiei este pusă sub semnul întrebării. În aceste condiţii, trebuie să reconsiderăm oportunitatea investiţiei, nu facem nici un fel de dezvăluire privind intenţiile noastre, spunem doar că suntem la faza de analiză. Trebuie să mai analizăm o dată argumentele".
SSIF Broker a informat, ieri, cu privire la primirea în data de 21 noiembrie a deciziilor ASF, prin care s-a aprobat achiziţionarea în mod direct de către SIF Moldova a unei participaţii calificate de 32,99% din capitalul social al SSIF Broker, respectiv achiziţionarea în mod indirect a unei participaţii calificate de 32,99% din capitalul social al SAI Broker.
Achiziţiile reprezentând mai mult de 10% din capitalul unei firme de brokeraj trebuie aprobate de ASF, potrivit legii privind piaţa de capital.
Acţiunile SSIF Broker (BRK) au urcat, ieri, cu 7,9%, la 0,127 lei/unitate. Potrivit celor mai recente date, cel mai mare acţionar al SSIF Broker este SIF Muntenia (SIF4), cu o participaţie de 18,3% la 10 septembrie, iar restul titlurilor se află în posesia unor acţionari mai mici.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2014, 00:18)
Analizati tepele si incompeta si jaful si hotia si praful de dupa Prunea...huoooo baaaa....
2. grigore funia se apropie de par
(mesaj trimis de un actionar brk în data de 25.11.2014, 08:25)
veti raspunde pt toate golaniile facute
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2014, 08:43)
Cei care au urcat ieri pretul BRK
SI-AU LUAT TZEAPA
:)))))))))))))))
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2014, 09:04)
SIF2 zice nu. TLV nu. Ce sa fie ce sa fie daca nu un alt bidon golit de continut.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2014, 09:17)
Ceocea a pus botul la previziunile si restructurarea si profitul profesionistului experimentat in piata de capital Chis...:)))) las' ca asa inveti, din experienta...deci pute urit urit sa intelegem.