SIF "Transilvania" pregăteşte cel mai mare tour-operator naţional

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 13 august 2004

SIF "Transilvania" a investit 46 miliarde de lei într-un imobil situat în Bucureşti. Acesta va avea destinaţia de sediu pentru societatea "Transilvania Travel" şi pentru reprezentanţa SIF "Transilvania" din capitală. Imobilul are o suprafaţă construită de 355 mp şi este amplasat pe un teren în suprafaţă de 500 mp. Investiţia a fost finanţată din surse proprii.

Preşedintele SIF "Transilvania", Mihai Fercală, ne-a declarat că imobilul recent achiziţionat nu mai necesită nici un fel de investiţie, fiind preluat la cheie, cu toate dotările necesare, inclusiv sisteme de comunicaţii.

În cursul anului trecut, SIF "Transilvania" a înfiinţat tour-operatorul "Transilvania Travel" care coordonează activitatea tuturor hotelurilor la care societatea de investiţii este acţionar majoritar. SIF "Transilvania" este unul dintre cei mai importanţi investitori din turism, deţinînd participaţii majoritare, de peste 50%, în aproape 15 societăţi.

Înfiinţarea SC "Transilvania Travel" are drept principal scop o mai bună gestionare a capacităţilor hoteliere din staţiunile Băile Felix, Covasna, Buziaş, Saturn, Eforie, Venus, ca şi din municipiul Braşov - unde se află societăţi în domeniu la care societatea de investiţii financiare este acţionar majoritar, uneori aproape exclusiv. Mihai Fercală ne-a precizat că vrea să facă din "Transilvania Travel" cel mai mare tour-operator din ţară, aşa cum era cîndva ONT. Deşi recent înfiinţată, "Transilvania Travel" a înregistrat pînă acum o cifră de afaceri de 100 miliarde de lei, în condiţiile în care nu a fost principalul tour-operator pentru serviciile turistice ale societăţilor din portofoliul SIF. Pentru anul viitor, preşedintele SIF estimează că agenţia de turism va contracta peste 90% din aceste servicii. Domnia sa a mai precizat că societatea va fi listată pe piaţa organizată după ce va îndeplini condiţiile de cotare, cum ar fi să aibă trei exerciţii financiare încheiate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb