SIF-urile au amînat din nou problema pragului de deţinere

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 aprilie 2005

Cele cinci societăţi de investiţii financiare au convocat Adunările Generale ale Acţionarilor la sfîrşitul săptămînii trecute în cadrul cărora au fost aprobate dividendele distribuite acţionarilor, bugetul fiecărui SIF pentru anul 2005, cît şi rezultatele financiare pentru anul trecut. Surprinzător este faptul că nu s-a pus problema majorării de la 0,1% la 5% a pragului de deţinere la SIF-uri, lucru ce face obiectul unui nou proiect de lege ce va fi dezbătut în Comisia Buget, Finanţe - Bănci din Senat, propunere ce are acordul Guvernului.Cu toate acestea, discuţia pe baza subiectului a fost evitată.

SIF "Transilvania" - rezultat net pe acţiune de 1.490 lei

SIF "Transilvania" a aprobat în AGA bilanţul şi contul de profit şi pierdere pentru anul trecut. Veniturile totale de peste 1.493 miliarde lei realizate în anul 2004 au fost mai mari de aproximativ 2,6 ori faţă de anul precedent. De remarcat este evoluţia pozitivă a rezultatului pe acţiune care în 2003 a fost de 645 lei, iar anul trecut a fost de 1.490 lei. Dividendul brut ce se acordă pentru o acţiune deţinută s-a fixat la 650 lei. Acţionarii îndreptăţiţi să primească dividende sînt cei ce vor fi înregistraţi în Registrul acţionarilor la data de 10 mai. Pentru anul în curs, profitul net estimat este de 345 miliarde lei, respectiv jumătate faţă de cel din 2004. La SIF3 s-a întrunit cel mai mare cvorum, iar CA a fost reales.

SIF Banat Crişana - dividend brut 500 lei/acţiune

Adunarea Generală a SIF1 a aprobat distribuirea unui dividend brut unitar de 500 lei, acţionarilor indentificaţi la data de 10 mai. Rezultatele financiare ale societăţii de investiţii financiare indică un profit net obţinut anul trecut de 402,6 miliarde lei. În cadrul AGA, s-a aprobat cu 99,55% de voturi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul curent care presupune realizarea unui profit net de 469,9 miliarde lei, raportat la venituri totale estimate de peste 800 miliarde lei.

SIF Moldova - va acorda dividende brute de 318 miliarde lei

Situaţiile financiare pentru anul trecut care indică un rezultat net de peste 457 miliarde lei şi un dividend brut de 600 lei/acţiune au fost aprobate în unanimitate de voturi în cadrul AGA de la sfîrşitul săptămînii trecute. În cadrul aceleiaşi adunări s-a aprobat ca acţionarii care deţin peste 0,1% din capitalul social să beneficieze de dividende pentru acţiunile deţinute. Cei ce deţin acţiuni peste acest prag nu au drept de vot decît în limita a 0,1% din capitalul social. Programul de activitate pentru anul 2005 prevede acordarea de dividende brute pentru anul în curs în sumă de peste 318 miliarde lei. Majoritatea membrilor CA de la SIF Moldova au fost realeşi.

Consiliile de Administraţie ale SIF-urilor au rămas în linii mari aceleaşi, iar dividendele propuse anterior au fost aprobate de AGA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb