Simion: "Nu vrem un simulacru de Schengen dacă vine la pachet cu migranţi ilegali din Afganistan"

T.B.
Politică / 12 decembrie 2023

Simion: "Nu vrem un simulacru de Schengen dacă vine la pachet cu migranţi ilegali din Afganistan"

Preşedintele AUR, George Simion, a respins, marţi, condiţionarea aderării României la spaţiul Schengen de primirea de migranţi ilegali din Afganistan, potrivit agerpres.ro.

El l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu "de atacuri gratuite, nefondate" la adresa lui şi a AUR, informează sursa menţionată.

Conform sursei citate, "Premierul Marcel Ciolacu a lansat nişte atacuri gratuite, nefondate, la adresa mea şi a AUR. Îl invit pe premierul Ciolacu să vadă, poate îi traduce cineva din cabinetul dumnealui din Financial Times, sursa afganilor. Părea că nu ştie că Austria ne-a impus o cotă de imigranţi şi că ar fi cota aia mică, mică, chiar mai mică decât cei 5.000 de migranţi pe care şi i-a asumat cu câţiva ani în urmă Klaus Iohannis. (...) Nu vrem un aşa-zis simulacru de Schengen dacă vine la pachet cu migranţi ilegali din Afganistan", a susţinut Simion, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, "nu preşedintele AUR dezinformează, nu preşedintele AUR, George Simion, a creat atacuri cu bombă în marile capitale europene, ci migraţia ilegală, fenomen care vine să lovească însăşi civilizaţia europeană şi toate valorile în care noi credem", precizează sursa indicată.

George Simion a transmis că AUR are un răspuns "clar" pentru "oamenii nebuni care promovează" asemenea lucruri, precizează sursa.

Potrivit agerpres "Sunt nişte oameni nebuni care promovează asemenea lucruri, iar răspunsul AUR este clar. Nu vrem un aşa-zis simulacru de Schengen, dacă vine la pachet cu migranţii ilegali din Afganistan. (...) Să şi-i ţină ei acolo, că tot i-au primit cu braţele deschise în urmă cu ceva ani. Nu avem nevoie de aşa ceva. Vrem ca drepturile noastre să fie respectate. Nu vrem o condiţionare a drepturilor noastre. Nu există aşa ceva cu primire treptată sau doar deschiderea spaţiului aerian. Cel mai mult din chestiunea asta suferă transportatorii români, suferă economia României, iar graniţele terestre trebuie deschise", a concluzionat liderul AUR.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Este un prim pas extrem de benefic .Miloanele de cetateni deja se bucura .Nu prea intelegem aparitia aceastei atitudini ce mereu critica orisicare punct realizat in plus de Romania .Am ajuns sa criticam de parca nu am dori sa se intimple .Criticam intrarea in Schengen aparuta ca prim pas spre integrarea totala , criticam aparitia cuplurilor Gay de parca ei nu ar fi romani si ne imbulzim la pupatul mostelor de parca de acolo ne-ar vi solutia , criticam inarmarea si aparteneta la NATO fara de care acum eram prada vecinilor ,criticam federalizarea UE fara de care Europa nu poate merge inainte si fara de care natiunile Europene ,luate separat, nu puteau exista , criticam imensele sume de bani obtinute din PNRR si il laudam la tot pasul pe Orban budapesteanul prietenul partidelor extremiste din Romania si aliatul celui care tocmai ce a invadat Ucraina .Haideti sa ne oprim .Critica este si ea buna uneori dar impotrivirea fara de sens vedem ca nu prea are leac .

    1. Fratele meu drag,

      nu esti crestin ortodox (cel putin in gandire), 

      nu esti patriot care iubeste suveranitatea Romaniei, 

      nu pretuiesti familia traditionala, 

      banii din PNRR nu este pomana,sunt din taxele romanilor si  

      din cedarea taxelor comerciale si alte drepturi a Romaniei

      nici NATO nu e gratis,Romania da peste 3 miliarde euro/anual 

      esti pe linga rau de tot .practic tu iubesti dictatura si nicidecum Romania .

      esti habarnist sadea nici nu stii ce sunt banii din PNRR parte granturi parte imprumuturi cu dobinzi extrem de mici si asta datorita UE .

      Nu stii care este procentul de bani oferit Romaniei de catre UE raportat la contributia noastra „draga frate ” habarnai .

      eu cred ca tu esti cel care minti si aplici un sistem de propaganda prin comentarii multiple

      Fiecare politician sa cazeze acasă la el acasă cate o familie de imigranți și până nu se pot integra în cultura noastră să-i țină la el acasă.

      dc nu vrem migranti ilegali, de ce-i lasam sa treaca granitele? pt ca e vb numai de migrantii care vin din romania si bulgaria, si ajung in austria

      Nu aata e ruta principala si,oricum,hotul neprins,negustor cinstit!

      Și când se plătește înapoi împrumutul, nu cumva din taxe și impozite se plătește înapoi?

      Oricum, adio PNRR daca Ucraina intra in UE,

      186 miliarde euro/an va merge la banderisti,

      mari iubitori de minoritati romanesti  

      La fel ca ORBAN,al Ungariei ,România,are și ea ORBANII ei.La PNL,sunt mai multi,însă fruntea,este ocupată de,RARARES,SIGHIARTAU,COZMA. URMEAZA,SIMION de la HAUR și TOMAC.Astia,sunt și FUDULI,ca daca nu esti și FUDUL,NU POTI FI SI .....DESTUL.Culmea este că iata România,are și în Fotbal,un FUDUL și anume BALAJ,numai ca asta este FUDUL la cub.FERESTE DOAMNE ROMANIA DE FUDULI,CA DE DESTEPTI ESTE TARA PLINA.????

      LA Palmei este unu COZMA,care nu crede că PNL este la Guvernare.BAI COZMA tu pe ce lume trăiești. CANA ati fost cu USR,LA GUVERNARE ati dus ROMANIA IN CAP.DAR,probabil ca la tine este ceva medical.!

    „Îndemnăm șefii de stat și de guvern din Consiliul European să nu omoare acest proces democratic încă din fașă și să convoace o convenție pentru reformarea tratatelor. Orice altă alegere ar fi percepută ca o respingere a propunerilor cetățenilor europeni, precum și a Parlamentului European, singura instituție aleasă a UE, și deci a democrației europene ca atare.”

    De acord, orice discutie in plus trebuie catalogata ca atac la dresta statului roman, pe care multi il vor desfiintat.

    chiar daca vin in cateva ore sint inapoi in Austria , fraierimea a si pus botul .

    Cu ce sa vina simioooaaannneee cu ce…?!

    ca la greci italieni spanioli… shaorma cu dddeeetttoooaaattteee..  

    ca VOI astia de ati condur Tarisoara nu ati facut ce scrie constitutia Romana:  

    Garantarea dreptului la viata, trai decent, casa, familie si la PROPARSIREA NEAMULUI!!! 

    pe furat cat cuprinde…. ati dat de pamant cu generatii… 2 la numar au primit palmele grave pe bot…. aia dupa 89 si recalculare pensii frectiii ioc putere… si aia dupa 2008 cu recalculare frectii pensii ioc putere… pras fi pulbere… 

    Migranti scrie pe noi!!! 

    Dar nu ce am fost noi la altii de calitate cu facultati nevalidate in europa, cu cursuri si experienta neluate in seama… cu scoala pe bune… aia din 90-200 … sa vezi acum laturi la noi… 

    Imi este mila si de migrantii astia… imi aduce amente de ainostrii pe diferite meleaguri…. cand in comunism prin siria liban israel arabi… cand in democratie prin italia spania germania grecia cipru olanda belgia..  

    s c c r e t 

    1. stam prost cu demograficul…

      s c c r e t 

      Si ce câștigăm daca sirirnii și afganezii se vor înmulți ca iepurii și nu se vor integra în cultura noastră, pentru care o să plătim asigurarea medicala, diferite ajutoare sociale, femeile, fetele noastre o sa fie violate, agresate, o sa trecem strada când vedem un grup de imigranți, când se întunecă ne refugiem in casa ca în Germania. Viața noastră se v-a schimba radical. Vestul nu mai este ce a fost pe vremuri. Eu cel puțin îmi doresc o viață liniștită, o familie tradițională, pace, armonie, sanatate și bunăstare și putere de munca, fără evenimente extreme. Sirienii sa se duca in tarile musulmane.

      Esti cam prost daca crezi ca raman aici , visul lor este occidentul care le da de pomana , nu saracia din Romania .

      Pana una ,alta mai bine sa nu vina deloc in Europa!Fiecare popor ar face bine sa munceasca,sa-si faca proprii copii,nu sa-i astepte pe altii sa le fie slugi si sa-i lase sa se inmulteasca ca iepurii!Nu mai merge cu fineturi,nu ai cu cine,aici e care pe care,uitati-va ce se intampla in Israel!

      si uite asa naste rasismul in noi cum a nascut in franta si italia… in trecut… in franta inca persista..

      s c c r e t 

      ...impotriva albilor, probabil.

      francezii "bogati" / "albi" sunt rasisti cu romanii....

      francezii "colonia" saraca "negrii"... aia sunt rasisti sin intre ei pe cartiere si pe droguri / combinatii....ii fura de ii sparge pe "rasistii albi francezi"... de prin vitrinele de lux... 

      s c c r e t 

    Votam AUR,

    ca restul PSD-PNL-USR-UDMR,

    au aratat deja ce pot  

    1. nu face nici 5 procente

      aur = cal troian psd

      s c c r e t 

    In viata trebuie sa faci si compromisuri, dle Simion. Sunt convins ca ati facut suficiente, fiind in politica, asa ca intelegeti subiectul.

    OARE PREZENTA POLITISTILOR AUSTRIECI IN AEROPORT ,NU STIRBESTE DIN SUVERANITATEA NOASTRA?

    1. Daca,bineinteles ,o mai avem!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb