Simon Peters, eToro: "Flare a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută"

Bănci-Asigurări / 23 ianuarie

Simon Peters, eToro: "Flare a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută"

Aşa cum au prezis cei mai mulţi din comunitatea cripto, IBIT (iShares Bitcoin Trust de la Blackrock) şi FBTC de la Fidelity capătă o mare parte din cota de piaţă, reprezentând în prezent 19% şi, respectiv, 20% din piaţa totală a ETF-urilor bitcoin, spune Simon Peters, analist eToro.

GBTC, de la Grayscale, deţine în continuare cei mai mulţi bitcoin dintre toate ETF-urile Bitcoin de tip spot, cu 53% din cota de piaţă, însă toţi aceşti bitcoin au fost achiziţionaţi în perioada în care era un fond de investiţii, înainte de a fi transformat în ETF. De la transformarea GBTC în ETF, GBTC a înregistrat de fapt retrageri nete în valoare totală de 66.500 BTC (aproximativ 2,6 miliarde de dolari la preţurile actuale ale pieţei), cel mai probabil din cauza comisioanelor ridicate care au determinat investitorii să treacă la alternative cu comisioane mai mici.

Aprobarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot s-a dovedit a fi un eveniment de tipul "vindeţi pe ştire". De la lansarea ETF-urilor, la 11 ianuarie, preţul bitcoin a scăzut cu 16%, iar unii deţinători pe termen lung au înregistrat profituri. Bitcoin se tranzacţionează în prezent la 38.776 dolari pe platforma eToro.

Cu toate acestea, pe măsură ce fluxurile de intrare în ETF-urile Bitcoin de tip spot continuă, iar anticiparea în legătură cu viitorul halving creşte, căutăm să vedem cum ar putea găsi ceva sprijin preţul Bitcoin pentru o potenţială înscriere pe o nouă traiectorie ascendentă.

Alte mişcări pe piaţa cripto

Flare (FLR) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, cu o creştere de 28%, ca urmare a anunţului că Google Cloud s-a alăturat reţelei Flare ca furnizor de infrastructură.

În calitate de furnizor de infrastructură pentru reţeaua Flare, Google Cloud va acţiona atât ca validator (validând noile blocuri şi sprijinind lanţul proof-of-stake), cât şi ca contributor la FTSO (Flare Time Series Oracle), furnizând, în esenţă, date descentralizate reţelei Flare, care pot fi apoi utilizate de aplicaţii.

În prezent, FLR se tranzacţionează la 0,0200$ pe platforma eToro.

Săptămâna aceasta

Principalele date economice publicate în această săptămână sunt cifrele preliminare privind PIB-ul SUA şi cifrele privind cererile săptămânale de ajutor de şomaj, ambele fiind publicate joi la ora 15:30, ora României, precum şi cele mai recente date PCE (cheltuieli de consum personal), vineri la ora 15:30, ora României. PCE este măsura inflaţiei preferată de Rezerva Federală.

În funcţie de aceste date, percepţia pieţei s-ar putea ajusta privind momentul în care Rezerva Federală ar putea începe să reducă ratele dobânzilor şi cât de agresiv ar acţiona aceasta, ceea ce, la rândul său, ar putea afecta apetitul investitorilor pentru active mai riscante precum cripto.

Noutăţi care ne-au atras atenţia

SEC întârzie cererea de autorizare a Fidelity pentru un fond ethereum de tip spot

SEC (Comisia SUA pentru Valori Mobiliare) a anunţat joia trecută că a amânat decizia privind ETF-ul ethereum de tip spot propus de Fidelity.

Deşi este un recul, era de aşteptat, iar comunitatea cripto va fi cu adevărat atentă la data de 23 mai, când SEC trebuie să ia o decizie finală - fie să aprobe, fie să respingă o altă cerere de ETF de ethereum de tip spot, depusă de firma concurentă VanEck.

Aşa cum am văzut cu cererile de ETF-uri de tip spot pentru bitcoin, dacă ETF-ul ethereum al firmei VanEck va fi aprobat în luna mai, este probabil ca toate cererile actuale de ETF-uri de tip spot pentru ethereum să fie aprobate în acelaşi timp.

Proshares depune dosare pentru ETF-uri bitcoin cu efect de levier

Rămânând la tema ETF-urilor cripto, compania ProShares a depus marţea trecută la SEC materialele de informare pentru cinci ETF-uri de bitcoin cu efect de levier şi, respectiv de shorting.

Numele ETF-urilor sunt ProShares Plus Bitcoin ETF, ProShares Ultra Bitcoin ETF, Proshares Short Bitcoin ETF, ProShares ShortPlus Bitcoin ETF şi ProShares UltraShort Bitcoin ETF.

Proshares oferă deja BITO, un ETF cu contracte futures pe bitcoin şi o serie de alte ETF-uri cu efect de levier şi de tip short, în special TQQQ şi SQQQ, care oferă o expunere cu efect de levier şi de inversare la performanţa zilnică a indicelui Nasdaq 100.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb