Sindicaliştii CNS "Cartel ALFA" somează Guvernul să renunţe la reducerile salariale

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2009

Preşedintele CNS "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, consideră că Guvernul manifestă o atitudine dispreţuitoare faţă de principiile dialogului social.

Preşedintele CNS "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, consideră că Guvernul manifestă o atitudine dispreţuitoare faţă de principiile dialogului social.

Liderul Confederaţiei anunţă că sindicaliştii vor organiza un miting în Capitală pentru a protesta împotriva politicii Executivului

Sindicaliştii CNS "Cartel ALFA" somează Guvernul să renunţe la tentativa de a reduce salariile în sectorul bugetar, în caz contrar ameninţând cu ample acţiuni de protest.

Preşedintele CNS "Cartel ALFA" i-a anunţat, ieri, pe reprezentanţii Guvernului, prin intermediul unei scrisori adresate ministrului Muncii, Marian Sârbu, că dacă până la data de 31 martie, Executivul nu va găsi soluţii adecvate la problema salarială (n.r. pentru a fi puse în practică până la 15 aprilie), Confederaţia va decreta "mobilizare generală", pentru un miting de amploare, la Bucureşti, la care ar putea participa peste 20.000 de sindicalişti.

CNS "Cartel ALFA" respinge Ordonanţa de urgenţă care diminuea­ză salariile bugetarilor şi cere măsuri urgente pentru conservarea locurilor de muncă şi păstrarea puterii de cumpărare a lucrătorilor din întreaga economie, prin creşterea adecvată a salariilor", a declarat liderul Confederaţiei, Bogdan Hossu.

Sindicaliştii sunt extrem de nemulţumiţi de rezultatele discuţiilor purtate, luni, la sediul Ministerului Muncii şi la sediile celor două partide de guvernământ, pe marginea ordonanţei referitoare la reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar.

"Nu acceptăm ca, în condiţiile în care, din decembrie până în prezent, puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu 30% - iar o atitudine res­ponsabilă a statului ar trebui să fie de protejare a locurilor de muncă şi de stabilire a unui nivel al salariului minim pe economie, care să asigure un trai decent lucrătorilor, indiferent de sectorul în care lucrează - Guvernul să vină cu propuneri de scădere, prin lege, a salariilor", a subliniat Hossu.

Sindicaliştii consideră că, prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul manifestă o atitudine "dispreţuitoare" faţă de principiile dialogului social.

"Faptul că reprezentanţii Guvernului fac din acest subiect o prioritate ne convinge, încă o dată, că mult discutatul acord cu FMI este de fapt motivul acestei insistenţe, în realitate nejustificată", a spus Hossu.

CNS "Cartel ALFA" solicită Guvernului în primul rând neadoptarea acestui proiect de ordonanţă şi demararea, de urgenţă, a negocierilor pentru Legea de salarizare unitară în sectorul bugetar.

Sindicaliştii vor stabilirea clară a unui calendar al negocierilor privind măsuri concrete de conservare a locurilor de muncă, (în toate sectoarele de activitate), precum şi stabilirea unui calendar al negocierilor privind creşterea salariului minim pe economie.

Măsura îşi propune să compenseze scăderea puterii de cumpărare din ultimele trei luni, în condiţiile în care noile scumpiri ce vor fi aplicate de la 1 aprilie anunţă o creştere cu 20% a coşului zilnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb