Sindicaliştii din chimie şi petrochimie solicită demisia ministrului Agriculturii

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2009

Sindicaliştii vor picheta Guvernul pentru a solicita demiterea ministrului şi subvenţionarea agriculturii pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice

Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP) a anunţat, ieri, printr-un comunicat, că solicită demisia ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, pentru modul în care a gestionat problema subvenţionării agricultorilor pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice.

"Modul necorespunzător în care Comisia Europeană a fost informată de către autorităţile române în legătură cu necesitatea acordării unor subvenţii către fermieri pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, ne face să credem că într-o manieră absolut tendenţioasă nu se doreşte realizarea acestui lucru din motive obscure şi subiective pe care nu considerăm necesar să le detaliem, însă pe care mass-media le-a semnalat deja", a declarat preşedintele FSLCP, Achile Duţu.

Sindicaliştii fac referire la afacerile pe care consilierul ministrului Ilie Sârbu, domnul Vasile Băcilă, le are pe piaţa îngrăşămintelor chimice.

Ziarul BURSA a relatat, în premieră, despre afacerile cu îngră­şăminte chimice ale domnului Vasile Băcilă, consilierul ministrului, ce deţine 50% din SC CRIS AGROFERT SRL, societate care activează pe piaţa îngrăşămintelor chimice.

În acest context, , au declarat sindicaliştii.

"FSLCP, membră fondatoare a CNS "Cartel Alfa" îşi exprimă totalul dezacord în legătură cu modul în care se tergiversează de către Guvernul României, emiterea unui act normativ menit să sprijine achiziţionarea de către fermieri a îngră­şămintelor chimice necesare culturilor agricole", se arată în comunicat.

În situaţia în care Executivul nu va emite actul normativ -aşa cum a fost el negociat cu partenerii sociali (n.r. acordarea unei subvenţii de 360 de lei pentru agricultori în vederea achiziţiei de îngrăşăminte din UE), FSLCP va declanşa, începând cu data de 1 aprilie, acţiuni de protest la sediul Guvernului.

Vicepreşedintele FSLCP, Ovidiu Popescu, ne-a declarat că organizaţia sa va începe în săptămânile următoare pichetarea a sediului Guvernului pentru a solicita, atât actul normativ ce prevede un sprijin în valoare de 360 de lei destinat fermierilor pentru achiziţia de îngrăşăminte chimice, cât şi pentru a cere demiterea ministrului Agriculturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb