SINDICALIŞTII DIN PENITENCIARE REACŢIONEAZĂ LA DECIZIA LUI TUDOREL TOADER: "Victimele infracţiunilor trebuie despăgubite, nu deţinuţii"

D.I.
Miscellanea / 22 martie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Sindicaliştii din penitenciare se declară nemultumiţi de proiectul anunţat în urma cu o zi de ministrul Justiţiei, care propunea acordarea de despăgubiri pentru deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare, afirmând că nu infractorii trebuie despagubiţi, ci "victimele infracţiunilor".

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, foştii detinuţi care au stat în condiţii improprii în penitenciare în perioada iunie 2012 - octombrie 2017 vor beneficia de o despăgubire între 5 şi 8 euro pentru fiecare zi de detenţie.

"Conform estimărilor noastre, la o durată medie a pedepsei executate de 4 ani, foştii detinuţi ar urma sa primească între 8.000 şi 12.000 de euro, conform cifrelor avansate de către ministrul Justitiei. Un premiu la care românul platitor de impozite nu poate visa", afirmă aceştia, în comunicatul citat.

Aceştia arată insa cp "suma ar putea fi însa de aproximativ 5 ori mai mică, daca despăgubirea s-ar raporta strict la zilele care ar fi putut fi considerate ca executate daca foştilor deţinuti li s-ar fi aplicat recursul compensatoriu".

Ce amendamente propun sindicaliştii la proiectul anunţat de Tudorel Toader:

"1. Plata acestei despăgubiri să se facă pentru toţi detinuţii care au stat în condiţii improprii, dacă scopul este acela de a repara o nedreptate, nu doar pentru perioada 2012 - 2017.

2. Plata acestei despăgubiri să se facă în mod egal pentru fiecare zi de serviciu în condiţii improprii pentru angajaţii sistemului penitenciar.

3. Plata acestei despăgubiri să fie acordată şi victimelor infracţiunilor în cuantum cel putin egal cu cea a infractorului. Considerăm ca daca Statul Român îşi poate permite să premieze hoţi, tâlhari, corupţi, criminali trebuie să poată plăti o despăgubire şi victimelor sau familiilor acestora pentru suferinţele îndurate.

Sindicaliştii îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că "denaturează adevărul" atunci cînd susţine ca CEDO ne obligă la aceasta măsură: "O afirmaţie la fel de falsă pe cât a fost cea îndelung vehiculată referitoare la o pretinsă amendă de 80 de milioane de euro".

Aceştia afirmă că CEDO obligă România "la măsuri care să modernizeze sistemul penitenciar şi nu ne impune nici graţieri mascate şi nici premii pentru infractori".

Aceştia invocă în argumentaţia lor un comunicat al Ministerului Justiţiei, potrivit căruia "prin hotărârea pilot din 25 aprilie 2017, Curtea a solicitat statului român, că în termen de şase luni de la dată rămânerii definitive a hotărârii, să furnizeze, în cooperare cu Comitetul Miniştrilor al Consiliului Europei un calendar exact pentru punerea în aplicare a măsurilor generale adecvate apte să soluţioneze problema supraaglomerarii carcerale şi a condiţiilor inadecvate de detenţie, în conformitate cu principiile Convenţiei astfel cum sunt enunţate în hotărârea pilot".

Curtea a decis, totodată, amânarea cauzelor similare care nu au fost încă comunicate Guvernului Românei până la adoptarea măsurilor necesare pe plan naţional".

"Nicio dispoziţie aşadar referitoare la graţieri mascate şi recompense pentru infractori", precizează în final sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mintea romanilor de pe urma; politicienii propun plati catre detinuti , in ideea ca ajunsi in puscarie vor invoca "lipsa de confort- de, sunt parlamentari, ce naiba! si astfel isi vor acoperi o parte din pierderea indemnizatilor de "ales al neamului". 

    ... "Conform estimărilor noastre, la o durată medie a pedepsei executate de 4 ani, foştii detinuţi ar urma sa primească între 8.000 şi 12.000 de euro, conform cifrelor avansate de către ministrul Justitiei. Un premiu la care românul platitor de impozite nu poate visa"... 

    Eu, amaratul visez noapte de noapte ca am facut/voi face o infractiune, ca nu voi mai fi umilit ci minimul pe hartie (ca este doar pe hartie, in realitate/in economie, este mai mic) si ca voi sta patru ani in conditii insalubre (la fel ca la noi in urbe) voi manca de la stat si la iesire o sa ma dau mare, o sa le rad in barba amarastenilor ca "m-am facut cu vreo 12000 de euroi si ca nu trebuie sa mai muncesc pana la o noua "facultate". 

    Profesionistul Toader incearca sa creasca masa electorala a PSD -ului : de colo niste infractori , de cola niste asistati fara justificare , de colo niste pensionari pe care tot ei ii saracesc diminuind fondul de pensii cu pensii speciale , si cite inca alte categorii pe care le identifica ei ca vulnerabile

    Ministrul Justitiei sa stea inpreuna cu puscatiasii daca sata isi doreste .

    sa ii trimita la munca in mortii lor.Nu au stat confortabil la puscarie?ar fi trebuit sa doarma cu porcii nu in pat baga-le-as pula in gat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb