Sindicate: TVA-ul la produsele agroalimentare trebuie să fie sub 10%

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2011

Nicolae Ştefan: "Trebuie îmbunătăţită zona creşterii animalelor, a păsărilor, a cultivării legumelor, avem nevoie de o strategie clară de preluare a sectorului de către agricultori, altfel vom mânca în continuare foarte scump şi vom fi la mâna altora".

Nicolae Ştefan: "Trebuie îmbunătăţită zona creşterii animalelor, a păsărilor, a cultivării legumelor, avem nevoie de o strategie clară de preluare a sectorului de către agricultori, altfel vom mânca în continuare foarte scump şi vom fi la mâna altora".

Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical (BNS) au susţinut, ieri, într-o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, că TVA-ul la produsele agroalimentare trebuie să fie de sub 10 la sută, iar politicile în agricultură trebuie făcute de asociaţiile de agricultori, nu de zona politică.

Preşedintele "Agrostar", Nicolae Ştefan, a declarat, ieri, la Palatul Cotroceni, că i-a spus preşedintelui că dacă zona politică va face în continuare politica în agricultură şi nu asociaţiile de agricultori, va fi un dezastru.

"Trebuie îmbunătăţită zona creşterii animalelor, a păsărilor, a cultivării legumelor, avem nevoie de o strategie clară de preluare a sectorului de către agricultori, altfel vom mânca în continuare foarte scump şi vom fi la mâna altora", a spus Ştefan, citat de Mediafax.

Liderul sindical a precizat că nu s-a discutat cu preşedintele despre un procent clar al TVA-ului la alimente, dar acesta trebuie să fie de maximum 10 procente pe tot lanţul de producţie, având în vedere că în Uniunea Europenă este de la 0 la 5 la sută.

O altă problemă ridicată de sindicalişti a fost preţul motorinei folosită în agricultură, iar preşedintele s-a arătat foarte interesat de acest subiect.

Sindicaliştii au pus pe masa preşedintelui un proiect privind un lanţ logic de la producător până la piaţă în care au arătat care sunt verigile lipsă, verigile slabe care fac ca agricultura din România să fie fărâ-miţată, prost organizată, subfinanţată, incapabilă să genereze producţie şi venituri. Sindicaliştii BNS au avansat o listă de şapte teme mari şi în două săptămâni vor reveni, pentru a da posibilitatea reprezentanţilor Guvernului să dea răspunsuri la temele respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb