Sindicatele belgiene sunt nemulţumite de intenţia grupului General Motors de a păstra divizia Opel

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2009

Un lider sindical din cadrul filialei Opel din Belgia se opune noului scenariu propus de grupul american General Motors, care presupune păstrarea diviziei Opel, susţinând că situaţia nu ar fi benefică pentru constructorul german, relatează AFP.

Viitorul diviziei Opel şi al firmei britanice Vauxhall este nesigur, după ce compania-mamă a intrat în faliment în primăvară. Chestiunea este urmărită cu atenţie în Belgia şi în special în Flandra, unde Opel are circa 2.000 angajaţi.

General Motors dispune de doi candidaţi pentru preluarea Opel: producătorul canadian de piese auto Magna şi holdingul belgian RHJ International, însă nu a luat până acum o hotărâre, şi, potrivit Wall Street Journal, intenţionează să păstreze divizia germană.

"Din ce am înţeles, acest lucru implică dispariţia a cel puţin două modele şi închiderea a patru uzine. Mă opun ferm acestei opţiuni", a declarat Rudi Kennes, din cadrul sindicatului socialist FGTB, citat de agenţia Belga.

Acesta a mai spus că o sută de angajaţi afiliaţi sindicatului FGTB, dar şi sindicatul creştin CSC, vor merge vineri la Berlin, pentru a participa la un protest al personalului Opel.

"Vom manifesta pentru a cere luarea unei decizii rapide de către GM şi pentru a evita închiderea unor uzine", a explicat Kennes.

Potrivit Wall Street Journal, General Motors este pe cale de pune la punct un plan de finanţare de 4,3 miliarde dolari, sumă pe care o va utiliza pentru restructurarea filialei germane Opel, renunţând astfel la proiectele de vânzare.

În cazul în care GM va decide să păstreze divizia Opel, decizia va fi contrară eforturilor din ultimele luni, în care constructorul german a încercat să găsească un cumpărător pentru filiala sa aflată în dificultate.

Soarta Opel, în suspans după ce compania-mamă a devenit insolventă în primăvară, a devenit o adevărată afacere de stat în Germania, unde grupul are 25.000 de salariaţi, mai ales că peste câteva săptămâni sunt programate alegeri legislative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb