Sindicatul Solidaritatea a început protestele împotriva închiderii Arcelor Mittal Galaţi

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 10 iulie 2012

Sindicatul Solidaritatea a început protestele împotriva închiderii Arcelor Mittal Galaţi

"Guvernanţi, dacă oţel nu e, nici buget nu e!", "Dacă buget nu e, atunci voi ce mai împărţiţi?!", "Stop închiderii Sidex!" şi "Guvernanţi de ocazie, nu există viitor fără siderurgie/metalurgie" sunt doar câteva dintre lozincile pe care le-au afişat siderurgiştii care au protestat ieri, timp de două ore, în faţa Prefecturii Galaţi. Potrivit liderului sindicatului "Solidaritatea", Gheor­ghe Tiber (foto), protestul a avut drept scop oprirea măsurilor luate în ultima perioadă de administraţia ArcelorMittal Galaţi. De asemenea, cei 20 de siderurgişti prezenţi la protest au cerut implicarea autorităţilor locale şi a Guvernului în vederea stopării procesului de închidere a unităţilor de producţie din combinat şi implicit păstrarea locurilor de muncă.

La rândul ei, administraţia ArcelorMittal Galaţi i-a asigurat pe siderurgişti că toate deciziile luate în acest an au fost cele mai potrivite pentru a putea face faţă cerinţelor economice actuale şi menţinerea producţiei de oţel. Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal Galaţi, a precizat: "ArcelorMittal Galaţi ia, în momentul de faţă, măsurile potrivite şi responsabile pentru a se adapta la mediul economic actual şi la condiţiile de piaţă din prezent, care sunt diferite faţă de situaţia de dinainte de criză. Unitatea noastră, asemenea altor producători de oţel, este într-o situaţie prelungită de supracapacitate, iar piaţa nu dă semne de îmbunătăţire. Această stare cere măsuri rapide şi precise de adaptare, ale căror unic scop este să ne asigurăm că vom continua să producem oţel la Galaţi". Domnia sa a ţinut să precizeze că "în cazul în care oricare dintre aceste măsuri ar afecta angajaţii combinatului, vom respecta toate angajamentele de responsabilitate socială pe care ni le-am luat."

Cu toate acestea, sindicaliştii afiliaţi "Solidaritatea" vor continua seria protestelor după calendarul anunţat încă de săptămâna trecută. Mai exact, astăzi vor picheta din nou Prefectura Galaţi urmând ca mâine să organizeze un miting începând cu ora 15.00.

Luna trecută, administraţia ArcelorMittal Galaţi a oprit producţia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activităţile Departamentului de Mentananţă şi Piese de Schimb, şi a decis cumpărarea pieselor respective de la furnizori externi. De asemenea, se aşteaptă ca până la sfârşitul anului câteva sute de siderurgişti să părăsească combinatul.

O analiză având la bază ca principală sursă datele publicate de Ministerul Finanţelor arată că, din 2008 şi până în 2010, ArcelorMittal Galaţi a redus numărul angajaţilor cu circa 4.450 de oameni, în condiţiile în care în 2008 raporta 13.700 salariaţi, iar la finele anului 2010 mai avea doar 9.200, iar în prezent mai sunt doar 8000.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare, surse din cadrul combinatului susţin faptul că ArcelorMittal Galaţi ar fi încheiat anul 2011 tot pe pierderi. Asta după ce în 2009 a avut o pierdere de 1.418.175.845 lei, iar în 2010 o pierdere de 342.282.032 lei. Ultimul an cu profit a fost 2008, când rezultatul record înregistrat s-a ridicat la 604.871.529 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb