Singapore a suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max

V.I.
Internaţional / 12 martie 2019

Singapore a suspendat zborurile avioanelor Boeing 737 Max

Autoritatea pentru aviaţie civilă din Singapore (CAAS) a suspendat temporar toate zborurile avioanelor Boeing 737 Max în interiorul şi în afara ţării, în urma prăbuşirii unei aeronave Boeing Max 8 a Ethiopian Airlines, în urmă căreia 157 de oameni şi-au pierdut viaţa, relatează BBC.

Acesta a fost al doilea accident grav în care a fost implicat acest model de avion în mai puţin de cinci luni.

Aeroportul Changi din Singapore este al şaselea cel mai aglomerat din lume, dar nu este clar dacă vor fi zboruri anulate.

Mai mulţi operatori aerieni şi autorităţi de reglementare din toată lumea au consemnat la sol modeul Max 8, în urma prăbuşitii din Etiopia.

Singapore ar fi prima ţară care interzice toate variantele familiei de avioane Max. Suspendarea a intrat în vigoare la ora locală 14:00 (06:00 GMT).

SilkAir, care operează şase avioane Boeing 737 Max 8 va fi afectată, ca şi China Southern Airlines, Garuda Indonesia, Shandong Airlines şi Thai Lion Air, a anunţat CAAS într-un comunicat.

Autoritatea pentru aviaţie a anunţat că lucrează împreună cu Changi Airport Grou şi companiile arriene afectate, pentru a minimiza impactul asupra călătorilor.

În Statele Unite, Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a anunţat luni companiile aeriene că modelul Boeing's 737 Max 8 îndeplineşte condiţiile de zbor, în pofida celor două accidente fatale.

Avionul Boeing Max 8 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, la şase minute de la decolare, în timp ce se afla în drum dinspre Addis Ababa la Nairobi. Nu au existat supravieţuitori.

În octombrie 2018, un avion Air 737 Max 8 al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Indonezia, iar 189 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Familia de avioane Boeing 737 Max este cea mai recentă versiune a gamei de succes 737. Această familie de avioane include modelele Max 7, 8, 9 şi 10.

Până la sfârşitul lunii ianuarie, Boeing livrase 350 de avioane Max 8, dintr-un total de 5.011 comenzi.

Un număr mic de avioane Max 9 sunt deja operaţionale, în timp ce variantele Max 7 şi Max 10 vor fi introduse pe piaţă în următorii câţiva ani.

Avionul Max 8 care s-a prăbuşit duminică în Etiopia se află între 6 din cele 30 de aeronave comandate de Ethiopian Airlines în cadrul extinderii flotei. Avionul fusese supus unui control amănunţit pe 4 februarie, potrivit companiei aeriene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb