"Sinteza" Oradea - randament lunar de 10,99%

Mariana Popa
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 mai 2006

Acţiunile producătorului orădean de chimicale "Sinteza" s-au dovedit a fi ieri cel mai profitabil plasament financiar realizat în urmă cu o lună, realizînd un cîştig de 10,99%, raportat la euro. Aceste titluri sînt tranzacţionate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul STZ. Ieri, preţul de închidere s-a ridicat la 0,57 RON/titlu, la fel ca în şedinţa precedentă.

Indicii bursieri s-au depreciat puternic, în ultima lună. BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor fondurilor de investiţii tranzacţionate la BVB, a scăzut în ultima lună cu -18,83%, raportat la euro (ieri, valoarea indicelui a crescut cu 2,18% faţă de şedinţa precedentă). Aceeaşi soartă a fost împărtăşită de indicele BET, care s-a diminuat cu -10,67 procente în intervalul 25 aprilie - 25 mai, raportat la moneda europeană. Ieri, fondurile de investiţii au continuat să aducă randamente negative investitorilor. Cu toate acestea, cei care, în urmă cu o lună, şi-au investit resursele băneşti în unităţi ale fondului "FDI Europa Obligaţiuni", ar fi înregistrat ieri cea mai mică pierdere, de -1,22 procente din suma plasată, raportat la moneda europeană.

Moneda naţională s-a apreciat uşor ieri, BNR fixînd cursul de referinţă la 3,5464 RON pentru un euro. Persoanele care, pe 25 aprilie, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite bancare în lei, ar fi înregistrat ieri, în cel mai bun caz, un randament negativ de -1,93%. Cea mai mică pierdere la depozitele în lei a fost raportată de clienţii "Băncii Transilvania" şi de cei ai "Băncii Comerciale Carpatica". În acelaşi timp, cei care şi-au constituit depozite bancare în euro în urmă cu o lună, ar fi avut joi un cîştig maxim de 0,29% din sumă, la Libra Bank. Păstrarea banilor ""la ciorap"" a adus ieri cele mai mari randamente negative. Persoanele care, în ultima lună, au ales această opţiune, au pierdut -2,50% din sumă, raportat la euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb