Hidroelectrica a anunţat, ieri, că licitaţia privind achiziţia unui sistem informatic integrat de tip Enterprise Resource Planning, cu instrumente de analiză managerială de tip Business Intelligence, a fost câştigată de consorţiul Information Business Consulting, Electrica Soluziona şi Indra, cu o valoare a ofertei de 1.703.942,57 euro fără TVA. La licitaţie au participat 11 ofertanţi, dintre care 5 ofertanţi au participat cu platforma SAP, 5 cu platforma Oracle şi 1 producător local, arată un comunicat remis redacţiei.
Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, susţine că proiectul este vital pentru Hidroelectrica din perspectiva listării la Bursă şi că achiziţia acestui serviciu instituie noi standarde de preţuri în industria de profil. Domnia sa a declarat că, în 2012, imediat după intrarea companiei în insolvenţă, a anulat o procedură care viza achiziţia unui sistem informatic tip ERP, motivat de împrejurarea că documentaţia de atribuire favoriza o companie abonată la contractele Hidroelectrica pe zona de IT şi preţul, din punctul de vedere al domniei sale, era exagerat de mare respectiv, 8,9 milioane euro fară TVA.
Preţul total al acordului cadru de 1,7 milioane euro include valoarea ofertată a licenţelor SAP pentru un maxim de 300 de utilizatori şi 4.000 de licenţe salarizare de 502.235,41 euro, precum şi 36 de luni mentenanţă predictivă, corectivă, adaptivă şi evolutivă, precum şi asistenţă tehnică şi suport, dar şi mentenanţa licenţelor SAP.
Evaluarea tehnico-economică a licitaţiei s-a efectuat după criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere tehnico-economic, din care criteriul financiar a reprezentat o pondere de 80%, iar cel tehnic, totalizând 20%, a cuprins 7 condiţii.
Potrivit Hidroelectrica, anterior deschiderii ofertelor din 15 ianuarie 2015, s-a solicitat din partea potenţialilor ofertanţi un număr de 22 de clarificări, totalizând 158 de întrebări privind documentaţia de atribuire a licitaţiei.