SISTEMUL IT PENTRU ACTELE DE STARE CIVILĂ: Asocierea Uti, CertSign şi AM Project, câştigătoare

V.B.
Companii #IT / 22 mai 2014

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a stabilit drept câştigătoare asocierea formată din Uti Group (lider al asocierii), CertSign şi AM Project Design & Consulting, după reevaluarea ofertelor depuse în procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică "Sistemul Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă" (SIIEASC), potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

MSI a desemnat câştigătorul conform hotărârii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) şi deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Hotărârea CAB este definitivă şi irevocabilă.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale îl reprezintă îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă, bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civilă fiind de 35 milioane euro. Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă trebuie livrat înainte de 1 iulie 2015. Apelul pentru acest proiect a fost lansat în cadrul Operaţiunii 3.2.1 "Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", din Domeniul Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice", Axa III "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public".

Proiectul presupune scanarea şi digitizarea tuturor actelor de stare civilă din ultimii o sută de ani - aproximativ 75 de milioane de documente. De asemnea, sunt prevăzute servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea de echipamente hardware pentru toate cele 3.188 de unităţi territorial-administrative, inclusiv dotarea unui centru de date. Totodată, vor fi prestate servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, servicii de informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.

Printre beneficiarii proiectului, se numără: Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanţelor Publice, Casa Naţională pentru Pensii Publice, casele de pensii private, Casa de Pensii Militare, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Ocupare pentru Forţei de Muncă şi Curtea de Conturi a României.

Ministrul Răzvan Cotovelea a declarat: "Acest proiect este menit să uşureze viaţa tuturor cetăţenilor. Sper că vom asista în viitor la o schimbare radicală a fluxurilor administrative, astfel încât vom elimina cozile de la ghişee, iar actul administrativ va fi mult simplificat si eficientizat. Ne interesează, în egală măsură, absorbţia fondurilor europene pentru proiecte cu adevarat valoroase şi cu impact asupra vieţii cetăţenilor şi a administraţiei, cum este acesta. Tocmai de aceea, implementarea in timp util a proiectului, la standarde tehnologice performante, este foarte importantă".

"În conformitate cu decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor nr.364/C8/5634, 5670 din 06.02.2014 şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti nr.3195/2014 din 17 aprilie 2014, comisia a dispus că sunt respinse ofertele depuse de S.C. S&T România S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. SIVECO România S.A., S.C. Expert One Research S.R.L., S.C. Frontal Communication S.R.L., S.C. BCS Business Consulting Software S.R.L. şi S.C. ROMSYS S.R.L. (lider al asocierii) cu S.C. INDRA Sistemas S.A., S.C. Mercury 360 Communications S.R.L. Precizăm ca hotărârea Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă. Eventualele contestaţii se pot depunde in termen de 10 zile, începând cu ziua urmatoare luarii la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile art. 256^2, alin. (1), lit. b) din O.U.G. 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare", se mai arată în comunicatul MSI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb