Situaţia mineritului din Valea Jiului şi a Complexului Energetic Hunedoara, discutate la Bruxelles

E.D.
Companii #Energie / 18 noiembrie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a discutat, astăzi, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene (DG Competition) despre situaţia sectorului minier din Valea Jiului şi despre problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

Potrivit unui comunicat al departamentului pentru Energie, la această întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, sindicatelor, ai conducerii executive a CEH şi ai Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului.

"Mi-am ţinut promisiunea făcută minerilor de a fi astăzi alături de reprezentanţii lor, la discuţiile de la Bruxelles. I-am informat pe oficialii Comisiei Europene că unităţile de producţie din Valea Jiului joacă un rol critic în asigurarea securităţii aprovizionării cu energie electrică a României, iar acest rol va fi chiar mai important în perioada care urmează. Este nevoie de modernizare, inclusiv de creşterea productivităţii minelor", a declarat ministrul delegat pentru Energie.

"Aş vrea să fie clar pentru toată lumea că soluţiile la problemele mineritului şi producţiei de energie electrică în Valea Jiului nu pot veni numai din partea Guvernului sau a Comisiei Europene. Ele sunt în primul rând responsabilitatea conducerii executive a societăţii, căreia îi mai acord o singură lună pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a complexului", a mai spus Răzvan Nicolescu, după întâlnirea cu oficialii europeni.

Departamentul pentru Energie a publicat ieri, 17 noiembrie 2014, pe site-ul propriu, un anunţ prin care invită potenţialii investitori interesaţi de privatizarea CEH să trimită scrisori de intenţie până la data de 5 decembrie 2014, ora 14.00.

CEH are la ora actuală circa 6.500 de salariaţi, care activează în cadrul a patru mine din Valea jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) şi a două termocentrale care acoperă circa 7% din electricitatea consumată în România în anul 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb