Situaţie inedită: foştii conducători îşi atacă propriile partide

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 16 noiembrie 2011

Cel mai vehement împotriva partidului pe care l-a condus până în urmă cu 2 ani este Mircea Geoană, ce-i drept, situaţia acestuia fiind una extrem de delicată în acest moment.

Cel mai vehement împotriva partidului pe care l-a condus până în urmă cu 2 ani este Mircea Geoană, ce-i drept, situaţia acestuia fiind una extrem de delicată în acest moment.

Împotriva principalelor partide de pe scena politică autohtonă a pornit o adevărată campanie de denigrare. Interesant este faptul că responsabili pentru acest lucru sunt foştii preşedinţi ai respectivelor formaţiuni sau oameni de la vârf. Traian Băsescu, Mircea Geoană, Cristian Popescu Piedone, Călin Popescu Tăriceanu au lansat atacuri mai dure sau mai voalate la adresa propriilor partide, acuzând lipsa de transparenţă, de dialog sau de democraţie din acestea.

Ultimul care s-a exprimat împotriva partidului pe care l-a condus multă vreme a fost preşedintele Traian Băsescu. Acesta s-a declarat, într-o emisiune TV, dezamăgit de PDL. Preşedintele a mai afirmat că dacă democrat-liberalii nu-şi vor corecta atitudinea faţă de actele de corupţie, au şanse să nu ia nici 25% la alegerile din 2012, spunând că este pregătit să respecte votul electoratului şi eventual să cedeze puterea USL: "Care era comportamentul PDL atunci (n.r. când se afla în opoziţie) şi care e comportamentul PDL acum, când a ajuns la şpăgi? Pentru mine sunt o mare decepţie (...)Nu mai suntem la stadiul la care să stea liniştiţi dacă ştiu că comit acte de corupţie. Eu le spun cu toată răspunderea să nu stea liniştiţi".

Cel mai vehement împotriva partidului pe care l-a condus până în urmă cu 2 ani este Mircea Geoană, ce-i drept, situaţia acestuia fiind una extrem de delicată în acest moment. Acesta consideră că PSD trăieşte un adevărat coşmar: "Le este oare atât de frică de Mircea Geoană încât să nu mă invite la două şedinţe de BPN în care s-a discutat despre mine? Le este oare atât de frică de Mircea Geoa-nă încât să nu aibă minima decenţă să mă invite pentru a mă apăra? Care sunt acuzele? Relaţia mea bună cu America? Faptul că nu am vrut să cedez puterii funcţia de la Senat? Eventuala mea candidatură? Sau simplul fapt că exist, că gândesc, că vorbesc şi mă comport ca un om politic important şi matur. Mi-e teamă că în acest moment se închide cu zgomot surd un capitol în care democraţia în partid este regula, nu excepţia. Pare să se întoarcă negura perioadei bolşevice în partidul nostru, asta mă doare cel mai mult. Acest joc periculos de acaparare totală a puterii în partid este un semnal prost pentru electorat. (...) Nu cred că România are nevoie de un partid dominat tiranic. Dacă pentru o tensiune minoră domnul Ponta face un astfel de scenariu, mă întreb ce va face dacă eventual va ajunge să conducă destinele Româ-niei. Acum am fost exclus din PSD pentru că deranjez prin simpla mea prezenţă dorinţa de putere absolută a tânărului actual lider al partidului. Această fărădelege reprezintă unul dintre cele mai triste momente din istoria partidului. (...) Dacă acest tip de leadership se va realiza în viitor, Traian Băsescu va fi mic copil pe lângă aceşti lideri. Nu aşa demonstrezi că eşti un lider puternic, omorând orice contracandidat din partid".

Un personaj greu în cadrul PC a fost Cristian Popescu- Piedone. Văzut ca o speranţă a conservatorilor pentru câştigarea Primăriei Capitalei, Piedone a decis să trântească uşa în urma sa, lăsând să se înţeleagă că actualul preşedinte al formaţiunii este lipsit de puterea de decizie: "Cu tot respectul pe care vi-l port, dumneavoastră şi Partidului Conservator, vă anunţ că au trecut 36 de zile de când am revenit asupra deciziei de a demisiona din toate funcţiile politice deţinute, rămânând prim-vicepreşedinte al Partidului Conservator şi preşedinte al Organizaţiei Bucureşti, până la organizarea Congresului Extraordinar, conform prevederilor statutare. Întrucât nu s-a întreprins niciun demers pentru organizarea acestui congres, revin la decizia pe care am luat-o inţial, pe data de 21.09.2011, când am anunţat că demisionez din toate func-ţiile politice, rămânând un simplu membru, ce îşi va achita la zi cotizaţia. Ştiu că de mâine, nu prin voinţa dumneavoastră, ci, printr-o voinţă politică impusă, vor începe atacuri, se vor dezvolta subiecte, se vor face scenarii şi presupuneri legate de viitor şi de persoana mea. Toate aceste posibile viitoare critici, ale dumneavoastră sau ale colaboratorilor dumneavoastră, prezenţi şi viitori, v-aş ruga să vi le asumaţi, pentru că eu, Cristian Popescu-Piedone, nu am trădat pe nimeni şi nu voi trăda, ci voi rămâne loial întotdeauna cetăţenilor Sectorului 4".

Călin Popescu Tăriceanu a avut la rândul său mai multe discuţii în contradictoriu cu colegii din PNL, unde se impută frecvent lipsa liberalismului, iar în ceea ce priveşte PRM, fiecare demisie a fost însoţită de un val de acuze şi jigniri, în ambele sensuri. Toată această situaţie nu pare decât să încurajeze absenteismului de la vot, alegătorul pierzându-şi încrederea în formaţiuni politice contestate din interior, chiar de cei care cunosc în cele mai mici detalii toate amănuntele bucătăriei interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb