Societăţile de montare a repartitoarelor trebuie să se reautorizeze pînă la data de 25 ianuarie 2005

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 ianuarie 2005

Termenul limită pentru reautorizarea societăţilor de montare a repartitoarelor de căldură este de 25 ianuarie 2005, potrivit reglementărilor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală (ANRSC).

Reautorizarea societăţilor se face în baza Ordinul 233/2004 a ANRC care reglementează noile criterii pentru acordarea autorizaţiilor de montare şi exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă din consum.

Repartitoarele pot fi montate numai în imobilele de tip condominium, în care se asigură instalarea acestora pentru minimum 80 la sută din apartamentele racordate la sistemul centralizat de alimentare, companiile care montează aceste repartitoare fiind obligate să acorde şi certificate de garanţie pentru montaj de minimum trei ani.

Alte condiţii care trebuie îndeplinite vizează obţinerea unei autorizaţii de montaj acordată de Biroul Român de Metrologie Legală, certificate de aprobare de model pentru fiecare dintre contoarele menţionate în autorizaţia de montaj, declaraţie de conformitate pentru contoarele de apă caldă utilizate dată de un laborator autorizat din ţară sau din ţările membre ale Uniunii Europene, asigurarea post garanţie pe toată durata de viaţă a sistemelor de repartizare a cos-turilor montate şi întreţinerea şi verificarea acestora.

De asemenea, societăţile trebuie să asigure exploatarea sis-temelor de repartizare pe toată durata vieţii acestora, să marcheze literele RC pe fiecare aparat şi să acorde certificate de garanţie pentru contoarele de apă care au fost folosite ca repartitoa-re de costuri minim trei ani.

În ordinul 233/2004 sunt reglementate şi metodologia de facturare a consumurilor individuale de tip condominium, contractul cadru de furnizare a energiei termice pentru utilizatorii urbani şi convenţia cadru de facturare individuală a consumurilor de energie termică.

În ceea ce priveşte facturarea individuală a consumurilor de energie, aceasta nu are deocamdată caracter obligatoriu datorită faptului că, doar o parte din consumatorii de energie termică din România beneficiază de contorizarea consumului de agent termic. Montarea sistemelor de repartizarea costurilor la nivel individual va fi finalizată pînă la data de 31 iulie 2007.

Pînă în prezent, au fost încheiate, parţial sau integral, convenţii individuale cu proprietarii din imobilele de tip condominium din Bucureşti şi localităţile Făgăraş, Focşani, Buzău, Constanţa, Paşcani, Rădăuţi, Tulcea, Panciu, Miercurea Ciuc şi Bistriţa. Asigurarea unei contorizări uniforme şi crearea unor contracte individuale de facturare ar contribui la scăderea costului facturii energetice în contextul eliminării subvenţionării gigacaloriei pînă în 2007, ceea ce va conduce la creşterea valorii facturii la încălzire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb