Societe Generale şi-a vândut divizia de închirieri auto PEMA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2019

Societe Generale şi-a vândut divizia de închirieri auto PEMA

Societe Generale SA a decis să-şi vândă compania de închiriere a camioanelor şi remorcilor PEMA GmbH către o divizie a societăţii de investiţii în infrastructură I Squared Capital, în condiţiile în care banca franceză derulează un plan de restructurare în baza căruia renunţă la activele care nu sunt de bază.

Societe Generale a informat, vineri, că PEMA va fi preluată de TIP Trailer Services, unitate din cadrul I Squared Capital, care este specializată în leasing operaţional de echipamente de transport în Europa şi Canada. PEMA are în administrare o flotă de circa 19.000 de vehicule în şapte ţări din Europa, şi anume: Germania, Belgia, Danemarca, Polonia, Republica Cehă, Suedia, Elveţia.

Banca franceză a precizat că vânzarea va avea un impact pozitiv asupra ratei capitalului (tier one) cu aproximativ 2 puncte de bază, dar va avea şi un impact negativ de 43 de milioane de euro (47,9 milioane de dolari) asupra rezultatelor financiare din trimestrul al doilea.

Finalizarea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobării autorităţilor antitrust relevante şi este aşteptată să aibă loc lunile viitoare.

Philippe Heim, director executiv adjunct al Societe Generale, care se ocupă de diviziile Retail Banking Internaţional, Servicii Financiare şi Asigurări, a declarat: "Această tranzacţie ilustrează managementul dinamic al portofoliului de business al grupului şi reprezintă încă un pas în executarea programului nostru de reorientare. Societe Generale va continua strategia sa de creştere profitabilă în domeniul finanţării şi leasingul-ui de echipamente prin filialele sale ALD şi Societe Generale Equipment Finance".

Amintim că, luna aceasta, grupul ungar OTP Bank a achiziţionat de la Societe Generale 96,69% din acţiunile Mobiasbanca din Republica Moldova, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 1,5 miliarde lei (318 milioane de euro).

Tranzacţia a fost aprobată de Banca Naţională a Republicii Moldova.

În ultimul an, banca franceză şi-a vândut mai multe subsidiare din Europa de Est, precum cele din Serbia, Polonia, Bulgaria şi Albania, revizuindu-şi operaţiunile prin ieşirea din ţările unde nu are o prezenţă importantă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb