"Société Générale" oferă 900 de milioane de euro pentru "HVB Splitska"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2006

Grupul bancar francez "Société Générale" se numără printre instituţiile financiare preferate pentru privatizarea "HVB Splitska Banka" din Croaţia. "Société Générale" a depus cea mai bună ofertă pentru achiziţia băncii menţionate, respectiv 900 de milioane de euro. Printre ceilalţi ofertanţi se numără KBC Belgia şi PKO Polonia. De menţionat că "UniCredito" trebuie să vîndă banca din Croaţia pînă la data de 30 aprilie, însă se pare că acest termen va fi depăşit întrucît este posibil să fie organizată o a doua rundă de oferte.

Parteneriat "Société Générale" - "Standard & Poor"s"

"Société Générale" a încheiat un acord cu agenţia de ratig "Standard & Poor"s", liderul mondial în materie, în vederea lansării de fonduri de investiţii corelate indicilor Kansai Dividend al S&P şi Pan Asia 50 High Dividend. "Société Générale" intenţionează să distribuie aceste fonduri în Japonia, Singapore şi Coreea, în speranţa de a atrage mai multe sute de milioane de dolari.

Indicele S&P Kansai Dividend măsoară performanţele pachetelor de acţiuni foarte rentabile în privinţa dividendelor, din regiunea Kansai din Japonia. Aceasta este un centru comercial şi industrial al Japoniei, iar acţiunile cu rentabilitate ridicată în privinţa dividendelor corelate sediilor centrale corporatiste precum Osaka, Kyoto, Hyogo sau Higashi Osaka sînt disponibile membrilor. Indicele S&P Pan Asia 50 High Dividend măsoară performanţa a 50 de pachete de acţiuni din Japonia, Australia, Taiwan, China, Hong Kong, Coreea de Sud şi Singapore, care au un ridicat profit din dividende. Acest indice este într-un fel complementar indicelui S&P Asia 50, care a fost lansat anul trecut, şi este baza unor contracte futures lansate de Chicago Mercantile Exchange în luna februarie a anului 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb