Softbinator Technologies anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

J.P.
Piaţa de Capital / 24 august 2021

Softbinator Technologies anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Softbinator Technologies, o companie românească de dezvoltare de software, anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacţionare CODE, să fie listate la BVB până la sfârşitul anului. Înainte de listare, Softbinator Technologies va efectua un plasament privat pentru atragerea de capital în vederea expansiunii companiei la nivel internaţional, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Investitorii au fost mereu în atenţia noastră, încă de la începuturile companiei. În patru ani de la lansarea Softbinator Technologies, am reuşit să atragem lângă noi antreprenori şi parteneri de afaceri de renume - Andrei Pitiş şi Bittnet Group, care ne-au ajutat să ne definim viziunea. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapidă creştere din Europa, dar nu vrem să ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies şi de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucureşti este un pas firesc în evoluţia noastră," a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

Softbinator Technologies este specializată în proiectarea, dezvoltarea şi lansarea de soluţii şi produse software inovatoare. Fondată în 2017 de Daniel Ilinca, Softbinator Technologies are în prezent o echipă de 100 de dezvoltatori de software, ale căror soluţii sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel) şi Asia (Singapore). Clienţii companiei sunt jucători globali activi în sectoare precum auto, educaţie, lifestyle, sănătate, plăţi electronice, gaming şi bănci. Softbinator Technologies are echipe în Bucureşti şi Constanţa şi intenţionează să utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-şi extinde prezenţa la nivel internaţional prin deschiderea de birouri în SUA şi Israel.

Înainte de listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, Softbinator Technologies va realiza un plasament privat în cadrul căruia va oferi investitorilor 10% din acţiunile proprii. Compania intenţionează să atragă aproximativ 6 milioane lei şi are în vedere o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei după încheierea plasamentului privat. Pe lângă finanţarea expansiunii la nivel internaţional, infuzia de capital va alimenta investiţiile în cercetare şi dezvoltare în blockchain şi cloud (DevOps), precum şi lansarea de noi linii de afaceri în aceste domenii. Softbinator Technologies intenţionează să utilizeze în mod activ, în viitor, finanţarea prin piaţa de capital pentru realizarea de potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa românească.

"Consider că industria românească de software este în creştere accelerată, mai ales prin intermediul unor firme precum Softbinator Technologies, care se adresează unei pieţe globale, punând accent pe tehnologii de vârf, cum ar fi blockchain şi AI. Prin listarea pe AeRO mă bucur că putem da investitorilor şansa să contribuie la dezvoltarea unei companii deja profitabile şi la extinderea în pieţe deja consacrate ca USA, Israel sau pieţe noi, precum Japonia," a declarat Andrei Pitiş, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Softbinator Technologies.

În urma listării, Daniel Ilinca va deţine 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) va deţine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al renumitului antreprenor în IT, Andrei Pitiş, va deţine 9%, în timp ce investitorii BVB vor deţine 10% din acţiunile CODE. În vederea pregătirii pentru listarea pe piaţa AeRO, în aprilie 2021, acţionarii companiei au numit un Consiliu de Administraţie format din trei membri: Andrei Pitiş, Preşedinte, Daniel Ilinca, Vicepreşedinte şi Cristian Logofătu, Membru.

"Companiile din grupul nostru au avut în Softbinator un partener de încredere în dezvoltarea platformelor noastre interne, înainte de a începe discuţii despre o potenţială investiţie. Acţionarii noştri au fost impresionaţi în 2020 de rata de creştere în condiţii de profitabilitate a Softbinator, aprobând în AGA o investiţie minoritară. Am petrecut timp alături de Daniel şi echipa lui, iar viziunea şi ambiţiile acestora credem că sunt elementul de bază ce poate sta la construcţia unei noi poveşti de succes pe piaţa AeRO. Ne bucură că Softbinator a decis să îşi deschidă porţile către investitori şi sperăm ca aceştia să fie alături de o poveste aflată într-o etapă de creştere accelerată, aşa cum au fost alături de Bittnet. Credem că atât domeniul de activitate al companiei cât şi multiplii echilibraţi la care aceasta intenţionează să atragă capital în cadrul plasamentului privat dau o fundaţie solidă pe care să se întemeieze construcţia acestei poveşti de succes," a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group şi Membru în Consiliul de Administraţie, Softbinator Technologies.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,78 milioane de lei, în creştere cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Compania estimează venituri de 17,3 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021 rezultând un PER (raport preţ/câştig pe acţiune) de aproximativ 15 la momentul plasamentului privat. Softbinator Technologies îşi propune să ajungă la o rată de creştere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Plasamentul privat, estimat să aibă loc în luna septembrie, va fi intermediat de Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Softbinator Technologies după listare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cand aud de "parteneri de afaceri de renume - Andrei Pitiş şi Bittnet Group" nu ma bag. Este clar ca marca BNET, majorari de capital si gratuite pentru coducere si consiliului de administraţie. Cu profitul net si dividende pentru actionatii minoritari mai la calendele grecesti.

    Parca Andrei Pitiş este si intr-un consiliu la BNET impreuna cu Sergiu Negut si profitul se lasa asteptat.

    Presimt ca la 3 luni dupa listare anunta o majorare de capital cu bani pentru extindere. 

    daca vindea domenii web de renume, se numea ComBinator Technologies?

    Cu un venit estimat de 35 k/persoana aferent 2021, compania este mult sub industria de outsourcing IT: 50 k /an (60 ar fi mai aproape de ideal).

    Un multiplu de 17x profit!? In vremuri normale, 7-10 reprezintă prețul corect, și eventual 12-13 pentru vremuri anormale (precum 2021) pentru servicii IT. 

    La 17 însă se caută naivi, mai ales pentru o firma tânără cu 100 se angajați și...consiliu de administrație. 

    Sigur, se poate cere oricât: sa vedem piata ce spune.  

    1. Foarte bine punctat, la 17x e mult prea mult, dar oricum se va regla din piata, masa de manevra a Tradeville se reduce sau se va reduce simtitor, speculantii vor gasi produse mai atractive, niciun sens sa partici la PP supraevaluate( cazul ALW destinat esecului), spre exemplu BRK au simtit "curentul" si la DN Agrar au venit cu un PER ,nu chilipir, dar nici fantome de 17....mai au ceva la Go Cab parca, dar acolo e tot pt pacanisti...vom vedea oricum, valul s-a cam dus, sa vedem ce descoperim sub spuna lui.

    Cam tarziu ati venit si voi la masa AeRo. Probabil veti ridica in plasament banii solicitati, ce va urma dupa listare in ring-ul bursier ramane doar problema pariorilor.

    1. SANT PERFECT DE ACORD , CU DL.DE LA nr1. !!! AM CAM INTELES !!! PUSTIUL , URMARESTE CA VIITORII INVESTITORI , SA SCOATA BANI ANUAL , PROBABIL , PENTRU DEZVOLTAREA FIRMEI !!! SI , IN SCHIMB ??? BUN , VREI BANI DE LA MINE PERIODIC , NU ??? SI TU CE DAI ??? ADICA , CE PROMITI CA DAI , DACA FIRMA IESE ANUAL PE PROFIT ??? ACTIONARII CEILALTI , CU CE SE ALEG ??? CA NU SE SUFLA UN CUVANT AICI , DESPRE ASA CEVA !!! DOAR PROPAGANDA !!!

    O companie cu mult potențial! Felicitări!

    1. SUCCES ??? SUCCES , PENTRU CINE ??? PUSTIUL ARE O FIGURA DE SMECHER , DE ZICI CE-I AIA ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb