Solar Green Capital, investiţie de 10 milioane euro într-un parc fotovoltaic în Bălţeşti

F.D.
Companii / 9 octombrie 2023

Solar Green Capital, investiţie de 10 milioane euro într-un parc fotovoltaic în Bălţeşti

Solar Green Capital aduce o sursă nouă şi valoroasă de energie regenerabilă în regiunea Prahova prin finalizarea investiţiei unui parc solar de 12 MW în Podenii Vechi în valoare de 10 milioane de euro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, parcul solar se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, având 20.000 de panouri care promit o durată de viaţă de 40 de ani. Acesta este în ton cu standardele moderne tehnologice din domeniu, se integrează în reţeaua electrică existentă şi poate acoperi necesarul de consum a 4-5.000 de locuinţe din zonă.

Proiectul urmăreşte să contribuie la schimbarea peisajului energetic în Prahova şi s-a bucurat de sprijinul Vista Bank, banca finanţatoare care a facilitat o parte din resursele financiare necesare pentru dezvoltarea parcului.

Antreprenorul general responsabil pentru proiectarea şi implementarea infrastructurii parcului solar a fost Alterman Engineering, o companie cu capital românesc specializată în proiecte energetice, cuoexperienţăde peste 15 ani în acest domeniu, timp în care a dezvoltat proiecte de parcuri eoliene la nivel global, cu o putere totală de peste 2.000 MW în mai multe ţări din Europa de Est.

Antreprenorul electromecanic implicat în proiect a fost Waldevar, cea mai mare companie de dezvoltarea parcurilor fotovoltaice industriale din România care activează de 11 ani în acest domeniu.

"Prin inaugurarea acestui parc solar punem în funcţiune prima capacitate dispecerizabilă a companiei şi demonstrăm angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă şi pentru utilizarea eficientă are surselor regenerabile contribuind semnificativ la reducerea emisiilor de carbon în regiunea Prahova", susţine Dan Constantin, cofondatorul companiei Solar Green Capital.

"Finalizarea cu succes a acestui proiect ne motivează să continuăm să investim şi să dezvoltăm parcuri solare şi astfel să ne aducem aportul la tranziţia către surse de energie durabilă şi nepoluantă", a declarat Kevin Armenean, de asemenea co fondator Solar Green Capital.

Proiectul deschide noi perspective în ceea ce priveşte sursa de energie în regiunea Prahova şi reprezintă un exemplu concret de colaborare între sectorul privat şi autorităţile locale pentru un viitor mai verde şi mai sustenabil.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb