Aproape două treimi dintre cei peste un milion de ucraineni sosiţi în Germania de la începutul invaziei ruse intenţionează să rămână în această ţară pe termen lung, chiar şi după ce se va termina războiul, relevă un sondaj difuzat astăzi la Berlin, conform Agerpres.
Dintre ucrainenii intervievaţi în sondajul efectuat de Centrul de cercetări al departamentului federal pentru Imigraţie şi Refugiaţi (BAMF), 25% au spus că se gândesc să rămână pentru totdeauna în Germania, 13% iau în calcul să stea în această ţară mulţi ani de acum înainte, iar 27% doresc de asemenea să rămână acolo, dar încă nu sunt hotărâţi pentru cât timp.
În schimb, circa 34% dintre ucrainenii chestionaţi au spus că intenţionează să revină în ţara lor după ce se va termina războiul declanşat de Rusia în februarie, iar 2% afirmă că doresc să se întoarcă în Ucraina chiar de anul viitor.
La sondaj au participat circa 11.000 de ucraineni care s-au refugiat în Germania de când a început în februarie invazia rusă.
Dintre familiile cu copii, circa 90% afirmă că cel puţin unul dintre copiii lor minori a fost şcolarizat în acest timp în Germania.
Circa 24% dintre bărbaţii refugiaţi ucraineni în Germania şi-au găsit loc de muncă sau participă la un program de formare profesională, procent care scade la 16% în cazul femeilor.
Numărul refugiaţilor ucraineni sosiţi în Germania începând din luna februarie depăşeşte un milion, fiind superior celui al migranţilor din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu veniţi în această ţară în valul migrator din 2015.
Spre deosebire de aceştia din urmă, ucrainenii nu sunt obligaţi să se înregistreze ca refugiaţi sau solicitanţi de azil şi beneficiază în Germania de acces aproape automat la prestaţiile sociale şi medicale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2022, 18:35)
Normal,
decat sa traiasca sub "democratia" regimului de la Kiev
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2022, 02:37)
Normal,
decat sa traiasca sub bombele regimului de la Moscova
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2022, 19:07)
Se pare ca Germania trece de la "Germanistan-ul" din vremea lui Merkel la "Germanucraina" din timpul plesuvului marxist, Scholz! Nici nu stiu cum vor aclama, viitorii cetateni germani: Slava sau Heil?
3. Procente reduse
(mesaj trimis de Neamțul53 în data de 15.12.2022, 19:16)
Ucrainenii învață și mai greu limba germana decât românii, și scrisul lor e altfel,deci probabil că integrarea lor va fi de lungă durată deși o să fie mult mai bună decât integrarea arabilor chemați de Merkel, fără cunoașterea limbii germane la nivel mediu e cam greu sa te integrezi in germania,eu nu zic ca nu poți lucra de ex la firme unde nu trebuie să cunoști limba germana cum lucrează sute de mii de români în Germania,au șefi români care cunosc germana,dar ala nu e integrare, nici măcar un cont bancar nu poți deschide sau sa cauți singur o chirie, trebuie sa ai o disciplină destul de mare ca sa poți învăța limba germana la nivel mediu,adica B1,de aceea se plâng politicienii germani tot timpul ca le este greu să aducă in germania forță de muncă calificată, limba germana este o limbă foarte complexă nu e engleză nici măcar spaniolă.