SONDAJ CSOP, COMANDAT DE PD-L: Băsescu 35%, Geoană 24%, Antonescu 19%

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 20 octombrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu conduce în topul preferinţelor electoratului cu un scor de 35%, se arată într-un sondaj al CSOP, realizat la cererea PD-L, dat, ieri, publicităţii. Traian Băsescu este urmat de Mircea Geoană (24%), Crin Antonescu (19%) şi de independentul Sorin Oprescu (8%).

Urmează George Becali (5%), Corneliu Vadim Tudor (4%), Kelemen Hunor (4%) şi alţi candidaţi (1%).

Conform sondajului, dacă în turul doi Traian Băsescu l-ar avea contracandidat pe Mircea Geoană l-ar devansa pe aceasta cu 4%. Astfel, Băsescu ar obţine un scor de 52%, iar liderul PSD, 48%. Dacă preşedintele Traian Băsescu s-ar confrunta în turul al doilea cu liderul PNL Crin Antonescu, diferenţa de scor ar fi aceeaşi ca şi în cazul lui Geoană.

O confruntare Băsescu-Oprescu ar fi tranşată de actual preşedintele cu o diferenţă de 5%.

Cetăţenii se tem mai mult de criza economică decât de cea politică

Criza economică este mult mai periculoasă decât criza politică în opinia cetăţenilor, potrivit sondajului CSOP. Astfel, 69% dintre respondenţi se tem de criza economică, în timp ce, de criza politică se tem doar 30% dintre persoanele intervievate. Doar 7% dintre cetăţeni au precizat că nu-şi fac probleme în acest sens. Totodată, 88% dintre cetăţeni consideră că dacă Parlamentul nu investeşte mai repede noul Guvern, atunci situaţia economică a ţării va fi şi mai proastă. În opinia a 79% dintre cetăţeni, în aceste momente, cel mai important pentru ţară ar fi să avem un premier care să se priceapă la economie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. daca am avea incredere in aceste sondaje de opinie inseamna ca basescu va iesi din nou presedinte, lucru care nu se va mai intampla cu nici un pret. oricare ar fi adversarul sau in turul doi, basescu va pierde. in acest sondaj nu am putut sa trec cu vederea peste procentul mai mult decat nesimtit pe care i l-au acordat lui oprescu, cel care este cu adevarat un adversar redutabil pentru basescu, si de care acesta din urma se teme cel mai mult.

    Am vazut pe site-ul realitatea.net ca deja Geoana l-a depasit intr-un sondaj INSOMAR pe Traian Basescu.Oare a fost atat de convingator zilele astea,mai mult decat in toata activitatea sa politica sau aseara la sinteza zile a reusit sa mute muntii din loc?Eu zic ca doar a cotizat substantial si oamenii l-au si scos invingator.Eu aleg sa nu iau in serios aceste sondaje si dupa ce se incheie procesul alegerilor sa vad cine este castigator.

    in primul rand sondajul este comandat de basescu si compania,fiind umblat la procente de catre catelusul blaga!in realitate lucrurile stau altfel decat ne sunt prezentate in sondajele lui basescu si ale lui geoana!oprescu are prima sansa in opinia multora si sper sa iasa invingator la sfarsitul votului!de mult timp astept sa vad un presedinte fara "stapan" care sa isi exercite functia in folosul nostru si al tarii!!

    este atat de plictisitor si evident ca de mincinosii pot fi cei ce dau aceste sondaje. cahar credeti ca cineva i-a de buna ce scrieti voi aici ? sunt numai minciuni si intoxicari . o sa ajungeti sa nu mai citeasca nimeni niciun ziar si o sa muriti d efoame . sper sa va treziti si voi odata , e si tara voastra , si voi platiti taxe si impozite .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb