SONDAJ DELOITTE: Piaţa de private equity manifestă un optimism moderat

L.A.
Companii / 19 februarie 2019

Ioana Filipescu

Ioana Filipescu

Indicele de încredere şi-a accelerat declinul până la o valoare de 105, inversând astfel trendul de creştere din ultimele 18 luni, între toamna lui 2016 şi primăvara lui 2018.

Majoritatea profesioniştilor de pe piaţa de private equity din Europa Centrală (75%) se aşteaptă ca activitatea din această regiune să rămână neschimbată, în timp ce 11% prevăd o creştere a activităţii, în scădere de la o treime, care erau de aceeaşi părere în vara lui 2018, sugerând un comportament mai prudent din partea investitorilor, pus pe seama incertitudinii economice şi politice. Aproape trei sferturi din cei care realizează tranzacţii pe piaţa din Europa Centrală (73%) se aşteaptă ca actualul context economic să se menţină, în timp ce marea majoritate (93%) are încredere că va putea atrage finanţarea necesară tranzacţiilor şi consideră că nivelul de lichiditate va rămâne neschimbat, informează un comunicat remis, astăzi, redacţiei noastre.

Profesioniştii în domeniul tranzacţiilor din regiune se aşteaptă la mai multe tranzacţii de cumpărare decât de vânzare în lunile următoare. În Europa Centrală, unde s-au înregistrat creşteri puternice ale PIB-ului, este de aşteptat ca profesioniştii în domeniul tranzacţiilor să se axeze în continuare pe oportunităţi noi de investiţii. Majoritatea investitorilor se aşteaptă ca nivelul mediu al tranzacţiilor să rămână constant, mai informează comunicatul.

Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance, Deloitte România, a declarat "În general, firmele de private equity sunt interesate de tranzacţii de valoare medie şi mare, în urma cărora achiziţionează lideri de piaţă locali sau regionali. Deşi piaţa de M&A din România continuă să fie dominată de jucătorii strategici, achiziţiile efectuate de fondurile de capital privat au atins niveluri record în 2016 şi 2017. Acestea au scăzut uşor anul trecut, dar suntem în continuare optimişti legat de perspectivele pentru 2019".

Luând în calcul tranzacţiile cu valori comunicate anunţate în 2018, investitorii strategici au fost implicaţi în 56% din tranzacţii, în timp ce fondurile de capital privat au reprezentat 39% din volumul comunicat, conform unei analize asupra pieţei locale de M&A realizate de Deloitte România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb