SONDAJ GENESIS PROPERTY: Aproximativ 55% dintre angajaţi lucrează parţial sau exclusiv de la birou

G.U.
Companii / 17 martie 2021

Aproximativ 55% dintre angajaţi lucrează parţial sau exclusiv de la birou

Aproximativ 55% dintre angajaţii care au răspuns unui sondaj recent iniţiat de Genesis Property susţin că lucrează în prezent fie parţial (17,3%), fie exclusiv de la sediul companiei (37,4%), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Aproape 41% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru, în contextul în care 4 angajaţi din 10 susţin că biroul lor este acum mai sigur decât la începutul pandemiei, mai arată sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, care deţine West Gate Business District şi Novo Park.

Declarată în mod oficial în martie 2020, pandemia a adus schimbări majore în modul de lucru al angajaţilor, la nivel global. După un an, optimismul revine încet-încet în rândul angajaţilor români, pe măsură ce sunt implementate tot mai multe măsuri pentru creşterea siguranţei lor la locul de muncă. Totodată, campania de vaccinare este în plină desfăşurare, iar pentru 32,4%, vaccinul le oferă speranţa că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reuşit să găsească un echilibru emoţional chiar şi în contextul incertitudinilor pe care le traversează.

Măsuri luate pentru creşterea siguranţei la birou

Atmosfera la locul de muncă este destul de optimistă, spun 40,6% dintre respondenţi, pe măsură ce oamenii devin tot mai încrezători într-o evoluţie pozitivă a situaţiei pe termen lung. Alţi 45% spun că percepţia lor şi a colegilor despre contextul în care se află acum, un an mai târziu, este neutră şi doar 14,4% spun că au o percepţie mai degrabă negativă şi o lipsă de încredere în viitor.

"Deşi 2020 a venit cu multiple provocări, oamenii sunt astăzi ceva mai optimişti decât erau în primele luni de pandemie. Măsurile pentru protejarea sănătăţii implementate în clădirile de birouri, multe dintre ele recomandate de standardul The IMMUNE Building Standard (IMMUNE), au avut o contribuţie importantă în recâştigarea încrederii, chiar dacă parţială, alături de progresele privind vaccinarea populaţiei. Suntem însă abia la început, dar cu măsuri coerente pentru sănătate aplicate în spaţiile în care oamenii îşi petrec cea mai mare parte a timpului vom reveni tot mai mult la o nouă normalitate şi angajaţii îşi vor relua activitatea la birou la scară largă", spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE.

Potrivit sursei citate, 33,7% dintre respondenţi spun că în clădirea de birouri unde lucrează au fost deja implementate mai multe măsuri pentru siguranţa lor. Alţi 48,3% spun că au observat unele îmbunătăţiri, însă mai e nevoie de măsuri suplimentare care să-i facă să se simtă mai liniştiţi atunci când lucrează la birou. Iniţiat în aprilie 2020, la scurt timp după începerea pandemiei, IMMUNE propune peste 120 de măsuri relevante pe care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator care îşi desfăşoară activitatea în clădire le poate aplica pentru a îmbunătăţi rezilienţa birourilor.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor şi perspectiva reîntoarcerii la birou a fost desfăşurat în februarie-martie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.183 de utilizatori de internet din toată ţara. Aproape 59% dintre participanţi sunt femei, aproximativ 60% au vârsta între 25 şi 40 de ani şi 9 din 10 sunt angajaţi full-time.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb