"Sony" a lansat în ţara noastră primul televizor 4 K

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2013

"Sony" a lansat în ţara noastră primul televizor 4 K

Preţul - 26.000 de euro

Compania se aşteaptă la vânzări de cel puţin 10 bucăţi, în 2013

"Sony" a lansat ieri în ţara noastră primul televizor cu rezoluţie 4K, de patru ori mai mare decât tehnologia Full HD, televizorul care cântăreşte 90 de kilograme, fiind disponibil la un preţ de 26.000 de euro, a declarat Lucian Rădulescu, Country Head "Sony" pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Modelul are o diagonală de 2,13 metri (84 inchi) şi o rezoluţie de 8,29 megapixeli.

Lucian Rădulescu a oferit detalii despre noul televizor "Sony" lansat: "Noul televizor BRAVIA 4K deschide atât un segment de piaţă, cât şi o nouă eră în tehnologia de imagine pentru acasă. Vorbim de o tehnologie uimitoare, dezvoltată pe baza experienţei vaste pe care < Sony > o are în industria cinematografică, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima cameră video 4K".

Ţinând cont că este un produs de nişă, adresat unui public care consumă produse de lux, "Sony Româ­nia" se aşteaptă la vânzarea a circa 10 bucăţi în acest an, Rădulescu specificând că nu ar fi de mirare ca acest număr să se dubleze, sau chiar tripleze, până la finele anului.

În plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, cu noul model BRAVIA 4K privitorii nu vor sesiza pixelii, ci imaginile clare şi realiste, la un unghi de vizionare de 60 grade, ne asigură producătorii. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran (la 1,5 metri), la jumătatea distanţei recomandată pentru televizoarele Full HD. Televizorul 4K a fost deja lansat în majoritatea statelor din Europa.

Televizorul care se instalează cu macaraua

Impresionantul televizor 4K vine la pachet cu servicii premium, livrarea şi instalarea televizorului fiind asigurate de companie.

Astfel, orice utilizator al televizorului 4K va beneficia de un serviciu de consultanţă înainte de achiziţie, pentru a găsi soluţia optimă de instalare a acestuia.

Concret, din pricina dimensiunilor mari pe care le prezintă produsul, cei de la "Sony" au declarat că instalarea acestuia se va face, dacă este cazul, cu ajutorul unei macarale, iar acest proces implică şi oprirea circulaţiei în zona de instalare, lucru de care se îngrijeşte tot producătorul japonez.

Totuşi, tot acest spectacol merită răbdarea pasionaţilor de tehnologie, produsul oferindu-le imagini 3D afişate pe un ecran precum cel din sala de cinema. Televizorul 4K converteşte imaginile 3D Blu-ray Full HD în imagini 4K şi le afişează simetric pe ecran. Produsul vine la pachet cu ochelari 3D, care nu au nevoie de baterii.

Pentru public, cei de la "Sony" au amplasat televizorul în Băneasa Shopping City. Acesta este singurul model adus în ţara noastră, achiziţionarea produsului fiind posibilă prin comandă, cu un termen de livrare de până la şase săptămâni.

"Sony" Corp. este cel mai mare exportator de electronice de consum din Japonia şi a înregistrat, în perioada octombrie - decembrie 2012, al optulea trimestru consecutiv cu pierderi, din cauza reducerii cererii de televizoare şi a orientării consumatorilor către dispozitivele fabricate de rivalii "Apple" Inc. şi "Samsung Electronics" Co.

Pentru instalarea televizorului de 90 de kilograme, japonezii de la "Sony" opresc circulaţia şi închiriază o macara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb