Sony lansează camera foto α6300, cu cel mai rapid autofocus din lume

Ioana Dogaru
Companii / 4 februarie 2016

Sony lansează cel mai nou model al gamei de camere foto mirrorless premiate, modelul α6300. Camera beneficiază de un sistem 4D FOCUS fără precedent, care poate focaliza pe un subiect în 0,05 secunde, cel mai scurt timp AF din lume, informează un comunicat de presă al companiei.

În plus, α6300 are 425 de puncte de detecţie AF, cel mai mare număr existent pe un model de cameră foto cu obiective interschimbabile, care poate captura până la 11 cadre pe secundă în modul autofocus continuu şi cu urmărirea expunerii, precizează comunicatul.

Noul model permite realizarea de fotografii în rafală prin modul live-view, cu până la 8 cadre pe secundă.Camera versatilă α6300 este echipată cu noul senzor Exmor CMOS pe format APS-C, de 24.2MP cuplat la procesorul de imagine BIONZ X, care produce imagini de o calitate remarcabilă pe toată plaja ISO 100 - 51200, se mai arată în comunicat.

Noul α6300 poate filma şi înregistra clipuri video de rezoluţie 4K fără deformare de pixeli, în formatul Super 35mm, scrie sursa citată.

"Noua cameră foto α6300 de la Sony include apreciatul mod de FOCUS 4D de pe modelul α6000, care utilizează sistemul de autofocus Fast Hybrid AF care permite imortalizarea unui subiect în doar 0,05 secunde. Camera include şi tehnologia High-density Tracking AF cu 425 de puncte de detecţie care-i permite să focalizeze extrem de rapid în orice zonă a câmpului, chiar şi pe obiecte mici şi rapide pe care alte camere nu le-ar detecta", informează comunicatul Sony.

"Pe lângă acoperirea extinsă de AF, α6300 include în premieră o tehnologie nouă high-density tracking AF, care îi permite să activeze rapid un număr mare de puncte de AF din jurul unui subiect - de circa 7,5 ori mai multe decât a6000 - şi să le ajusteze în mod inteligent, în conformitate cu mişcarea subiectului. Această funcţie este extrem de utilă, în special atunci când este folosită în modul rafală de 11 cadre pe secundă sau 8 cadre pe secundă în modul live-view, cu o acurateţe de încadrare de 100% pe ecranul LCD sau vizor, pentru subiectele care se mişcă rapid", mai scrie în comunicat.

Cele 425 de puncte AF de detecţie, funcţiile de enhanced tracking şi acurateţea focalizării sunt disponibile pe α6300 şi la folosirea obiectivelor cu montură A cu un adaptor precum Sony LA-EA3. Aceasta este o premieră pentru camerele foto Sony cu obiective interschimbabile pe montură E şi cu senzor pe format APS-C, singurele modele care mai includ această opţiune fiind camerele full-frame α7R II şi α7 II, potrivit sursei citate.

Alte îmbunătăţiri la modelul α6300 includ declanşarea silenţioasă, posibilitatea de a folosi funcţia AF în modul de magnificare, funcţia Eye AF în modul AF-C şi multe altele.

Camera α6300 include noul senzor de 24,2 MP care se potriveşte perfect cu procesorul de imagine BIONZ X, se arată în comunicatul companiei.

"Noul senzor are fire de cupru care îmbunătăţesc colectarea luminii şi accelerează semnificativ viteza de citire. Procesorul BIONZ X include un algoritm îmbunătăţit de procesare a imaginii, care maximizează capacitatea senzorului. Împreună, cele două componente colaborează pentru a produce fotografii cu zgomot de imagine redus şi rezoluţie excepţională în setări ISO de până la 51200iii, în special în zona de sensibilitate medie-superioară", scrie comunicatul Sony.

Noua cameră α6300 oferă posibilitatea de înregistrare 4K în formatul Super 35mm. Când filmează în 4K, camera colectează 20 de megapixeli de informaţie, de aproximativ 2,4 ori (echivalent 6K) mai mulţi pixeli decât în cazul 4K UHD, iar apoi supra-eşantionează informaţia pentru a produce clipuri de o calitate ridicată, cu detalii şi profunzime excepţionale, informează sursa citată.

Camera utilizează codecul XAVC S în timpul filmării, care înregistrează cu o frecvenţă bit rate de 100 Mbps în 4K şi 50 Mbps în formatul standard Full HD. În plus, camera focalizează de două ori mai rapid decât modelul precedent, datorită sistemului nou şi îmbunătăţit de AF, potriivit comunicatului de presă remis redacţiei.

Alte funcţii profesionale incluse sunt posibilitatea de înregistrare Full HD la 120 de cadre pe secundă la o frecvenţă de 100 Mbps, o altă premieră pentru o cameră cu senzor APS-C cu obiective interschimbabile.

Acest mod permite editarea clipurilor în formate slow-motion la o viteză redusă de 4 sau de 5 ori în Full HD (la 24p sau 30p).

De asemenea, noua cameră Sony permite utilizarea microfoanelor externe şi suportă şi adaptoare XLR, precum şi funcţia nouă Gamma Display Assist, care le permite utilizatorilor să monitorizeze imaginile sau să verifice focalizarea când înregistrează clipuri S-Log. Noul model include funcţionalităţi Zebra îmbunătăţite, pentru un control mai bun al expunerii, transmite sursa citată.

Modelul α6300 este echipat cu un vizor XGA OLED Tru-Finder cu 2,4 milioane de puncte, care oferă vizibilitate excelentă pe fiecare colţ. De asemenea, un nou mod disponibil pentru vizor permite afişarea imaginilor la 120 cadre pe secundă.

Camera are un sistem îmbunătăţit de rezistenţă la praf şi umezeală, o montură ranforsată pentru obiective şi butoane noi şi îmbunătăţite pentru declanşator şi selectare mod, scrie comunicatul companiei.

Noua cameră α6300 este compatibilă cu tehnologiile Wi-Fi şi NFC şi complet funcţională cu aplicaţia Sony PlayMemories Mobile, disponibilă pe platformele Android şi iOS, precum şi cu gama tot mai extinsă de aplicaţii PlayMemories Camera Apps. De asemenea, poate citi şi coduri QR, pentru o conexiune mai uşoară cu smartphone-uri fără tehnologie NFC.

α6300 va fi disponibilă în Romania din martie 2016, la un preţ de aproximativ 1.250 de euro, fără obiectiv, şi de 1.400 de euro pentru versiunea cu obiectiv SELP1650.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb